Home › Forums › Archive › Sezon 2002-2003 Season – Divizia A › Discutii referitoare la sezonul 2002 – 2003 › Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2002 – 2003
Cezare, n-am nimic impotriva a ceea ce ai scris. dar parca prea vrei ca un singur om sa le rezolve pe toate! Zici ca nu s-au platit primele de obiectiv de anul trecut, si iti raspund ca nici nu trebuiau platite. Aceste erau stabilite pentru un obiectiv neatins: clasarea pe unul dintre primele 12 locuri, ori echipa s-a clasat pe 13. Pentru salvarea de la retrogradare prin baraj erau prevazute prime la jumatate din valoarea initiala, deci jucatorii revendica niste bani in plus care nu li se cuvin. A… drepturile salariale, de acord: nici nu se pune problema sa nu fie platite.
Apoi si jucatorii, daca ar gandi (ceea ce e greu de crezut pentru un fotbalist) si-ar da seama ca, cu cateva exceptii (Dinita, Irimia, Lazar, Bucur, Mazilu), nici unul nu ar avea loc la vreo echipa de Divizia A, deci ar risca sa ramana pe drumuri si cu banii neprimiti (rezilierea contractului atrage dupa sine exonerarea angajatorului de obligatiile financiare neonorate).
Nu il sustine nimeni pe Siman de frica sau de placere, asta trebuie sa-ti fie foarte clar. Dar cine ar putea veni in locul lui? Cohn, ca sa devenim anexa a lui Dinamo? sau Dinu Vama, ca sa devenim anexa a Rapidului? Alt finantator nu prea ar parea tentat sa vina. Scuze, prefer un manager slab dar incapatanat, care tine sa nu se implice in jocuri murdare, decat un manager aparent bun, dar care sa subordoneze echipa intereselor altei echipe. Ti se pare mai demna de respect Craiova din era Netoiu, sau cea din era Staicu. Eu prefer varianta a doua, desi cu Netoiu existau si mai multi bani, si jucatori mai buni.
Nu il contest atat de vehement pe Siman pentru ca a preluat echipa la un pas de desfiintare. A pastrat-o in Divizia B si apoi a promovat-o in A. Ca nu putut sa o si mentina, e partea a doua. Dar, dupa cum spuneam, si o repet obsesiv, nu Siman si-a bagat mingea in poarta cu Brasovul si nici nu a ratat 4 ocazii in 15 minute, la 1-0, in Groapa.
Despre BRD, nu sunt de acord cu parerea lor despre rugby. In anii ’90, acest sport a devenit in Romania un fel de feuda personala a cluburilor Dinamo si Steaua. Numai aducerea neozeelandezului in staff-ul tehnic si a lui Bernard Charreyre la carma Nationalei au schimbat starea de lucruri, de vreo trei ani de zile. Iar la nivel si de nationala, si de cluburi, suntem demult in esalonul 2 sau chiar 3. In sportul asta vorbesti de performanta in momentul in care poti concura cu succes macar cu Wales sau Scotia (nu zic de Anglia, Franta sau Irlanda), dar noi nu ii batem nici macar pe italieni. Cat despre Noua Zeelanda – ne-a dat 85-3 cu echipa a doua. Daca mai punem si recordurile lui Dinamo in Scut la socoteala (acel 0-135), nu mai are rost sa comentam. Dar hai ca m-am abatut de la fotbal si imi reprogrameaza Caz topicul .