Reply To: Thread-ul despre filme

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Thread-ul despre filme Reply To: Thread-ul despre filme

#51395
dragos
Member

@ultrasro wrote:

Cu o distributie de calibru greu (Pitt, Bana, Bloom, Peter O’Tool, Diane Kruger) si un buget de peste 200 milioane dolari, acest proiect putea fi un mare succes. Dar din pacate regia si scenariul au fost in mare suferinta.
Scenaristul Benioff a masacrat in ultimul hal Iliada lui Homer din multe puncte de vedere. A eliminat cu nonsalanta personaje din Troia destul de importante cum ar fi Hecuba si Casandra. A eliminat cu desavarsire toti zeii grecilor de parca rolul acestora ar fi fost fara importanta in Iliada, dovada de crasa incultura a acestui parlit de scriitor ales sa faca scenariul filmului. Desi toata lumea stie ca Ahile si Patrocle erau iubiti scenaristul il prezinta in film ca fiind var si discipol al lui Ahile. Ahile este prezentat ca fiind un don Juan care petrecea noptile cu cel putin doua femei… pe schimburi probabil :( La sfarsit Paris scapa cu viata si fuge impreuna cu Elena prin tunelul secret dintr-o Troie in flacari :( Asta dupa ce prestatia lui Paris este demna de rasul curcilor fiind un monument de prostie si lasitate in conceptia scenaristului pe toata durata filmului. De altfel si interpretarea lui Orlando Bloom este jenanta si lipsita de realism. In film este pomenit trecator si numele lui Enea, desi acesta ulterior este eroul unei alte epopei ce culmineaza cu facerea Romei. Personajul HECTOR, interpretat de Bana este singurul ce primeste un traseu corect din partea scenariului iar interpretarea se ridica la cote inalte, spre cinstea acestui actor de mare viitor. Ahile in interpretarea Brad Pitt este un amestec ciudat de Jimm Carey si artist de circ avand cote de exprimare ce ating alternativ sublimul si ridicolul. Menelau si Agamemnon sunt creionati cu vulgaritate si suficienta de un scenariu lipsit de valoare. Plus faptul ca actorii din cele doua roluri puteau sa interpreteze cu brio roluri de bunici pentru Diane Kruger…
Regele Priam in interpretarea lui Peter o’Tool este suficient de mediocru pentru a nu-l mai incondeia suplimentar :)
Armatele prevazute de regizor sa se lupte in acest film sunt de dimensiunea celor din LOTR, mult prea mari daca ne gandim ca in mod normal nu puteau sa atinga cifra de 20.000 din partea asediatorilor iar in film pe plaje se pare ca debarcat o armata de vreo 120.000 oameni si 1000 de corabii cu vasle. Eram curios cum se putea coordona o astfel de armata uriasa in mintea lui Petersen… eu cred ca nici 2500 de ani mai tarziu nu erau armate asa uriase cum credea el ca s-au confruntat in razboiul troian :(
Luptele desfasurate in fata cetatii aduc consternare unui spectator din sala care-i vede pe protagonistii stand in tribuna oficiala ca la un meci desfasurat in finala campionatului de fotbal american.
Muzica nu reuseste sa impresioneze desi in trailere suna mult mai bine :(
Nota mea pentru acest film este de 7… cu indulgenta … si tinand cont ca am asteptat cu nerabdare aparitia lui :)
Mai incolo voi caracteriza si Helen of Troy!

In plus in acest film cei 10 ani ai razboiului sunt concentrati in vreo 18-20 de zile cel mult… cred ca aveau treaba la servici si se grabeau sa se intoarca la neveste si copii :)

“Troia” este un film bun, insa voi astepta pelicula “Elena din troia”……..