Reply To: Cazul Maxim!

Home Forums Archive Sezon 2002-2003 Season – Divizia A Cazul Maxim! Reply To: Cazul Maxim!

cameliu
Member

“Comitetul Executiv a luat o hotarire, iar liga trebuie sa aplice doar regulamentul. Am inteles, totusi, ca Sportul are o hirtie prin care dovedeste ca s-a achitat la timp de datorie. Nu inteleg cum LPF a putut emite un verdict in baza unei adrese venite de la FC Steaua, care n-are nici o treaba cu acest caz. Sportul era dator la AFC Steaua, care am aflat ca a primit banii”, a declarat ieri Adalbert Kassai, secretarul general al FRF.

Teoria relativitatii in fotbal

Evolutia evenimentelor in cazul “Sportul” tinde sa urmeze, la fel ca si in nenumarate alte situatii, traiectoria obisnuita in Romania, unde orice decizie, indiferent cit de “definitiva” ar fi, poate fi schimbata ulterior. Dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a hotarit ca Sportul sa piarda la masa verde, cu scorul de 3-0, meciul pe care ar fi trebuit sa-l dispute simbata, in Regie, cu FCM Bacau, lucrurile au luat ieri o noua turnura. Aceiasi oficiali care vineri erau intransigenti si spuneau ca masura e irevocabila au inmuiat acum tonul, lasind sa se inteleaga ca ar fi de acord ca partida sa fie reprogramata. Ca de obicei in astfel de situatii, scuza oficiala pentru anularea unor hotariri este existenta viciilor de procedura. In spatele acestor intimplari tragicomice, care dovedesc inca o data ca in fotbalul lui Nasu’ si Corleone totul e relativ, se ascund insa dubioase jocuri de interese.

De-a v-ati ascunselea cu FC si AFC Steaua

Evenimentele s-au precipitat ieri, iar oficialii FRF si LPF lasa de inteles ca meciul Sportul-FCM Bacau s-ar putea totusi disputa! Motivul oficial ar fi existenta unui viciu de procedura. “Comitetul Executiv a luat o hotarire, iar liga trebuie sa aplice doar regulamentul. Am inteles, totusi, ca Sportul are o hirtie prin care dovedeste ca s-a achitat la timp de datorie. Nu inteleg cum LPF a putut emite un verdict in baza unei adrese venite de la FC Steaua, care n-are nici o treaba cu acest caz. Sportul era dator la AFC Steaua, care am aflat ca a primit banii”, a declarat ieri Adalbert Kassai, secretarul general al FRF. AFC Steaua este vechea denumire a gruparii “ros-albastre”, de pe vremea cind echipa de fotbal era controlata de Viorel Paunescu. Intre timp, o data cu preluarea clubului de catre Gigi Becali, formatia a trecut in custodia societatii denumite FC Steaua.
AFC Steaua, fostul proprietar al “militarilor”, exista in continuare, dar nu ii mai reprezinta pe acestia. In baza acestei “chichite”, e posibil ca Sportul sa scape cu fata curata, mai ales ca Siman s-a intilnit zilele trecute cu Paunescu. Dupa toate probabilitatile, cei doi au ajuns deja la un acord.

Ping-pong intre FRF si LPF

Bela Kassai a subliniat ca mingea e in terenul LPF, careia ii revine intreaga responsabilitate. Mitica Dragomir a aruncat insa pisica moarta in curtea FRF: “Am respectat o decizie cu resort federal. N-am primit nici o hirtie de la Steaua in privinta achitarii sumei respective, asa ca am hotarit soarta meciului la masa verde”. Adrian Ionescu, purtatorul de cuvint al ligii, a completat: “Doar Comitetul Executiv al FRF mai poate schimba ceva. Ei au hotarit asa, tot ei pot anula decizia!”.

Chivorchian: “Daca exista cadru legal, jucam meciul”

Cheia cazului sta in rezultatul meciului FCM Bacau-Otelul, programat simbata, in etapa a 29-a. O victorie ar asigura supravietuirea echipei lui Ilie Dumitrescu in Divizia A, iar cele trei puncte facute cadou de liga la intilnirea cu Sportul n-ar mai fi asa de importante. Oficialii bacauani sint pe aceeasi lungime de unda. Surprinzator, ei si-au schimbat complet atitudinea in doar 24 de ore. “Daca exista cadru legal, vom evolua impotriva Sportului. Dar nu in aceasta saptamina, fiindca avem simbata o partida cruciala cu Otelul Galati”, ne-a declarat ieri presedintele bacauan Gheorghe Chivorchian. Cu numai o zi inainte, tot el fusese vehement cind abordase subiectul respectiv: “Nici nu ne gindim la reprogramarea partidei!”. [/u][/b]