Reply To: A.S.S.S.B. – Asociatia Suporterilor Sportul Studentesc

Tavi
Member

Pentru ca am discutat la intalnirea din iarna despre acest subiect si pentru ca am constatat ca exista interes postez detalii aici pentru cei interesati. E greu de presupus ca pana la 15 mai va lua fiinta asociatia astfel incat sa-i poata fi virate primele donatii dar daca veti dori sa sponsorizati alte asociatii/fundatii etc detaliez cam ce ar trebui sa faceti.

Daca doriti sa va informati asupra ONG-urile din Romania, puteti accesa adresa de mai jos.

http://www.database.ngo.ro/indexro.shtml?AA_SL_Session=0623d3593ef79d882c95ed04e4ac2f3b&scrl=1&scr_scr_Go=1

Detalii despre sistemul 1% la adresa http://www.unulasuta.ro/

Amanunte puteti obtine si de la administratiile finaniare de sector de care apartineti sau puteti scrie aici si voi incerca sa va raspund in limita timpului meu.

Pentru 2004, conform articolului 90 din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa REDIRECTIONEZE 1% din impozitul pe venit catre o asociatie sau fundatie nonprofit (care sa functioneze conform Ordonantei 26/2000). Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este în esenta o parte a bugetului de stat care poate fi directionata de fiecare cetatean catre sectorul neguvernamental.

Acest lucru se poate face completand capitolul H.2 din Declaratia de Venit Global, (data limita de depunere 15 mai 2005) – Sponsorizare entitate nonprofit.

Casuta se bifeaza de catre contribuabilii care solicita virarea unei sume de pana la 1% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit conform art. 90 alin. (2) din Legea 571/2004 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.

Suma: se completeaza cu suma solicitata (maxim 1% din impozit) de contribuabil pentru a fi virata în contul entitatii nonprofit. In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica „suma”, caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.

Incepand din 2005, suma care poate fi redirectionata este de maxim 2% din impozitul pe venit.