Reply To: Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii

Home Forums Archive Arhiva Fotbal / Football Archive Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii Reply To: Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii

#52874
Giani
Member

@Radu Dobrin wrote:

eu zic sa ii tinem!….pentru inca cel putin 10 ani!

motivul?…de ce sa plece cind s-a golit pusculita?…dupa ce au jecmanit (si bine le-a cazut) tot ce a adus hagi&Co, acum sa plece?…nuuuu….sa stea fara bani…huiduiti si scuipati de lume oriunde s-ar duce!…

aa..inca o chestie…o sa fie si sanatos pentru ca daca tot o sa fie penurie…poate le mai dispar si din salbele de gusi

Si eu zic sa ii tinem. Dar la “racoare” pe termen lung.

Arbitrul… suspect. Este unul dintre cei mai buni si mai corecti arbitri din lume. A fost toata cariera, acum aproape de apus, un arbitru de exceptie. A arbitrat odata in divizia A, un Rapid-Dinamo, si a fost excelent. A arbitrat de multe ori echipe romanesti in cupele europene si Nationala in diverse competitii. Si a fost exceptional. A gresit o singura data, e drept ca decisiv, in acest nefericit meci de la Copenhaga, si l-am declarat inamicul public nr .1. Haideti sa fim moderati, pentru prelungirea prelungirilor are o scuza: romanii au tras de timp la nesimtire. Ca i s-a parut penalty in minutul 35 si ca nu a vazut hentul de la golul de 2-2 e alta treaba. Dar si atacantii nostri au fost idioti, putea fi 1-4 in mutul 88 si putea Meier sa prelungeasca repriza si 45 de minute ca nu mai conta.

Mi s-a parut exagerata amenintarea telefonica cu moartea, la fel cum mi s-au parut exagerate si cele 30 de mii de mailuri injurioase. Ca i s-a peturbat activitatea firmei… mi se pare OK, pentru erorile comise chiar o merita. Dar cred ca se poate si fara injuraturi si fara amenintari. A discuta civilizat, fie si la infrangere, este o dovada de lucditate si de “self respect”. Consider ca atitudinea extremista adoptata de suporterii romani nu poate decat sa prejudicieze mai mult imaginea romanilor si asa sifonata de “coloratii” nostri pe batranul continent.

In aceste conditii, infractorul slovac pe nume Lubos Michel, care a viciat si mai grav rezultatul partidei Norvegia – Romania, cu acel penalty la hentul lui Carew (cum dracu’ nu a vazut ca era aripa de cioara, nu imi dau seama) ar fi trebuit impuscat de mult.

Cea mai mare aberatie mi s-a parut ideea conform careia ar fi un complot al UE care nu ne doreste etc. E o prostie… nici Danemarca si Norvegia, principalii favoriti la calificare, si nici Elvetia, tara de origine a lui Meier, nu sunt si nu intentioneaza a fi membre ale UE. Se considera prea bazati pentru a intra in Uniune.

Nici ideile masochiste ale lui Cristian Tudor Popescu, conform carora arbitrul se uita cu scarba la fotbalistii romani, dar care nu ne considera implicit drept tigani sau natie inferioara, nu stau in picioare. E o alta prostie, dusa la o alta extrema, e o negare a propriei naturi, dar cetepeul, inginer devenit ziarist pe criterii politice (era mare activist pecere in trista perioada) o poate inghiti. Ca orice politruc, poate inghiti si tone de rahat, ca asta e mancarea lui de baza.

A fost, s-a consumat, si nu mai putem spera decat ca pe 11 octombrie vom asista in aceasta grupa a doua la doua egaluri care sa ne expedieze macar pe locul 2, de baraj.