Reply To: Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii

Home Forums Archive Arhiva Fotbal / Football Archive Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii Reply To: Euro 2004 – Portugalia – Preliminarii

#52889
cameliu
Member

O, ce zile frumoase!,
Mergem inainte cu Iordanescu pe valul simpatiei populare. Traiasca emotia, jos ratiunea! Cristian Geambasu

22 septembrie 2003 va ramine o zi ca oricare alta pe rabojul timpului. Peste ani nu isi va aduce nimeni aminte ca Iordanescu a decis sa continue la echipa nationala. De comun acord cu Nasul, dupa o intrevedere cu propria constiinta si la rugamintile fierbinti ale:

– familiei tricolore
– familiei propriu-zise, mindra sa aiba un tata/sot selectioner
– premierului Adrian Nastase, ale intregii clase politice responsabile
– Preafericitului si Nefericitilor sai enoriasi
– rusilor, prin efectul de bumerang
– nationalitatilor conlocuitoare de pe cuprinsul patriei
– colectivelor de oameni ai muncii de la orase si sate,
si nu in ultimul rind ale
– brigazii de calfe si zidari de la Hotelul Belvedere, fost Cioplea, din Predeal, Iordanescu a spus “Da!” in fata Ofiterului Starii Civile a Reprezentativei, desi nu-l intrebase nimeni daca vrea sa isi uneasca pe viata destinul de “nationala”. Lumea se baza pe:
– reactia unei persoane care intelege ca la esec platesti, nu primesti recompense
– onoarea lui de general
-frica lui de Dumnezeu
– o analiza profesionala a ratarii calificarii din partea federatiei epistolare
– o alta abordare din partea Palatului Victoria, fiindca totusi politica fotbalului nu este una de integrare, ci de care pe care.

Ii uram succes cu maximum de sinceritate domnului Anghel Iordanescu, pentru ca de prestatia dumnealui depind intr-o buna masura tonusul natiunii si salariile noastre. Ne incarcam cu energie pozitiva, privim cu toata bruma de optimism inainte si speram ca inger- ingerasul lui sa-l/ne vegheze mereu, sa fie la fel de inspirat ca la Copenhaga atunci cind alcatuieste primul 11. Ne inghitim indoielile, tragem aer in piept si ne spunem ca Puiu este de fapt un antrenor modern, comunicativ, in contact nemijlocit cu ultimele tendinte ale meseriei, neinduplecat cu blatistii, nemilos cu profesionistii traficului de influenta. Ne facem curaj, fiindca la noi, pe-un picior de plai, pe-o gura de rai, emotiile tin locul ratiunii.

22 septembrie 2005 va ramine o alta zi ca oricare alta pe rabojul timpului. Doar ca vom sti daca pe 22 septembrie 2003 n-am gresit cumva emotionindu-ne.