Reply To: Dan Vasile Petrescu 22.12.1967

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Dan Vasile Petrescu 22.12.1967 Reply To: Dan Vasile Petrescu 22.12.1967

#53354
Ultras
Member

Gasca nebuna,

Dan Petrescu si-a trecut in palmares prima performanta importanta din cariera sa, cistigarea turneului de la Brasov, dupa o victorie cu 2-0 in echipei antrenate de Gica Hagi

Liviu Chirita, Viorel Tudorache

Sportul s-a impus fara probleme in finala mare a competitiei desfasurate sub Timpa, dupa o victorie mult mai concludenta decit o arata scorul, in fata unei echipe turcesti obosite si parca fara ambitie.

Chiar daca jocul a avut un caracter amical, duelul tactic de pe banca dintre Gica Hagi si Dan Petrescu a fost punctul de atractie al meciului. Ajutat si de o echipa mult mai legata si mai proaspata, “Bursucul” a reusit sa-si treaca in cont o prima victorie ca antrenor in fata “Regelui”, evolutia turcilor punindu-l serios pe ginduri pe fostul capitan al “nationalei”.

Au intrat in sedinta
Practic, pe teren a fost o singura echipa: Sportul. Gigel Bucur a facut ce a vrut cu aparatorii turci si, in afara golului reusit in prima repriza, gratie unei patrunderi impresionante in careu, bucurestenii au mai irosit citeva ocazii mari. O bara prin Chihaia, dar si alte situatii clare de gol, cind “gasca nebuna” pleca in haita pe contraatacuri de superioritate, 3 contra 2. Pina la urma, Paduret a fixat tabela la 2-0, iar ultimele minute i-au gasit pe “studenti” in careul turcilor. Dupa fluierul lui Corpodean, camerele s-au napustit asupra lui Dan Petrescu, iar “Regele” a iesit nervos de pe teren, cu capul plecat. Hagi nu si-a luat premiul decernat pentru fair-play si, imediat, si-a bagat jucatorii in sedinta.

Un fan brasovean a ajuns la spital
La jumatatea primei reprize, un suporter brasovean a suferit o cadere de calciu, pierzindu-si cunostinta pentru citeva minute. Radu Popescu, in virsta de 15 ani, se afla impreuna cu tatal sau la tribuna a doua a stadionului “Tineretului” si, poate si din pricina caldurii de la primul meci, i s-a facut rau. Ceilalti spectatori au alertat repede Salvarea, medicii administrindu-i glucoza injectabila. Diagnosticul pus de doctor a fost hipoglicemie, iar tinarul a fost transportat pentru un examen medical amanuntit la Spitalul Judetean din Brasov.

Miu are contractura
Unul dintre cei patru fotbalisti romani de la Bursaspor, Iulian Miu, nu a fost utilizat de Gica Hagi in finala. Jimmy a suferit o contractura musculara la pulpa stinga, la sedinta de pregatire de luni, si nu a fortat impotriva Sportului. El s-a pregatit totusi usor pe marginea terenului inainte de startul jocului, fiind luat in biza de fanii brasoveni. “Miule, unde-ti sint sosetele?”, i- au strigat suporterii vazind ca ex-stelistul nu avea jambiere.

Clasament final
1. Sportul
2. Bursaspor
3. FC Brasov
4. FC National

Premii individuale
Cel mai bun jucator: Okan Ylmaz – (Bursa)
Cel mai bun portar: Florin Prunea (FC Brasov)
Cel mai tinar jucator: Ovidiu Herea – FC National (17 ani)
Premiul fair-play: Bursaspor si Gica Hagi

Bursaspor – Sportul 2-0
Bucur (43), Paduret (74)
Bursaspor
Vintila – Guracar, Neres Junior (Sertkaya, 69), Serkan Damla – Kilic Omer (Cetiner, 86), Alkan (E. Korkmaz, 60), M. Orhan, Frasineanu (Camoglu, 85), Fatih Sen (Metin Akan, 67) – Ganea, Okan Ilmaz (Mehmet Al, 64). Antrenor Gheorghe Hagi
Sportul
Stanca – St. Stere, Galamaz, Secareanu, L. Rusu – Irimia (Varga, 84), C. Lazar (Ratiu, 88), V. Negru (Cruceru, 69), Maxim (Paduret, 69), Bucur (T. Balan, 84), Oct. Chihaia, (Mazilu, 64). Antrenor Dan Petrescu
Arbitru Sorin Corpodean