Reply To: Dan Vasile Petrescu 22.12.1967

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Dan Vasile Petrescu 22.12.1967 Reply To: Dan Vasile Petrescu 22.12.1967

#53408
Ultras
Member

Dan Petrescu, sase luni plus patru ani
Dan Petrescu a fost prezentat oficial, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, drept noul antrenor al echipei Rapid Bucureşti, el semnând un contract pe o perioadă de 6 luni cu o opţiune de prelungire pentru încă patru ani.

“Mă bucur că preşedintele executiv Ioan Becali a avut încredere în mine, mai ales că sunt la început de drum. Mulţumesc celor de la Sportul Studenţesc, conducerii şi jucătorilor, pentru că fără ajutorul lor nu puteam ajunge aici”, a spus Dan Petrescu, care a anunţat că va colaborare în continuare cu Marian Rada şi Florin Tene, dar va mai aduce încă un antrenor secund.

Petrescu a spus că nu-i cunoaşte foarte bine pe jucătorii Rapidului, dar mai doreşte să achiziţioneze încă trei, patru fotbalişti.

“Cu răbdare, înţelegere şi multe discuţii, totul va fi bine. Am avut un şoc cînd am venit în România şi am văzut mentalitatea jucătorului român, care probabil şi din cauza comunismului, era obişnuit să se antreneze tare 2-3 săptămîni, iar apoi să o lase mai moale, spunînd că meciul următor nu este chiar aşa de greu. Pentru mine fotbalul este o afacere 24 de ore din 24”, a afirmat Petrescu.

“Într-o lume ideală a fotbalului, cred că ar trebui să am la dispoziţie 2-2,5 ani pentru a crea o echipă care să joace în Liga Campionilor, însă aici se cer rezultate imediate. Cred că doar în Anglia există cazuri cînd antrenorul este sprijinit de preşedinte şi suporteri şi i se acordă timp pentru a forma o echipă bună”, a adăugat noul tehnician giuleştean.

Antrenorul Rapidului nu consideră că a fost o trecere prea mare pentru el de la a antrena o echipă de Divizia B şi apoi campioana României.

“Am fost la o echipă care a cîştigat aproape mereu, iar acum provocarea este foarte mare. Nu cred că este presiunea mare, pentru că presiunea este asupra celor care nu au ce aduce de mîncare copiilor, sau asupra celor care lucrează în mină. Eu încerc să fac totul care să meargă bine aici”, a spus Petrescu, care a subliniat că s-a sfătuit cu impresarii Victor Becali şi Gheorghe Popescu, aceştia spunîndu-i că oferta primită este prea bună să o poată refuza.

Petrescu a afirmat că nu-i cunoaşte foarte bine pe jucătorii Rapidului, însă a subliniat că mai doreşte să achiziţioneze încă 3-4 fotbalişti. “Vreau să schimb sistemul şi să joc cu patru fundaşi. Deşi va fi puţin mai greu, totuşi cred că jucătorii se vor adapta. Cred că echipele care folosesc un sistem cu trei sau cinci jucători în apărare iau mai multe goluri. Steaua joacă cu patru fundaşi şi are cea mai bună apărare”, a spus Petrescu.

Noul tehnician a precizat că a aflat că va fi antrenorul Rapidului duminică, după meciul echipei giuleştene cu FC Argeş. “Mi s-a părut ciudat la acest meci că Rapid nu avea nici un atacant pe banca de rezerve”, a spus Petrescu.

9/12/2003

Sursa: ONLINESPORT