Reply To: 26.04.2003 Sportul Studentesc – Poli AEK Timisoara 3-1(0-1)

Home Forums Archive Sezon 2002-2003 Season – Divizia A 26.04.2003 Sportul Studentesc – Poli AEK Timisoara 3-1(0-1) Reply To: 26.04.2003 Sportul Studentesc – Poli AEK Timisoara 3-1(0-1)

#53790
Giani
Member

Prima repriza… nu am vazut-o. Practic, am ajuns, din cauza pregatirilor de paste si din cauza galeriei de suflatori in punga ($teaua) prin minutul 35. Era ceva de cosmar: 0-0 si un meci anost, in care timisorenii pareau foarte stabili pe picioare. Maxim a reusit o actiune pe cont propriu, finalizata cu un sut pe poarta, scos foarte greu in corner de portar (min. 38 ). In minutul 41, oaspetii au beneficiat de o lovitura libera, pe la 20 de metri de poarta, in lateral, din care au reusit sa trimita mingea in 6 metri, unde Lazar i-a luat fata lui buia, dar a reusit sa trimita mingea cu capul in propria poarta. 0-1 sisansele de baraj pareau compromise.

Repriza a doua a avut cu totul alt aspect. In timp ce echipa din bragadiru, ajunsa accidental la timisoara, parea din ce in ce mai obosita, ai nostri erau in ce in ce mai siguri si mai ofensivi. Nici nu incepuse bine repriza, si Gigel Bucur scapa de un marcaj visator pe partea stanga, patrunde la limita careului mic, foarte lateral (sub 1 metru de linia de poarta), suteaza, mingea se loveste de piciorul unui fundas timisorean si intra in poarta. 1-1 si sperantele renascusera in Regie.

Pe masura trecerii timpului, timisorenii erau din ce in ce mai obositi, galeria lor, majoritar rrapidista, incepuse sa amuteasca (dupa ce toata prima repriza ne-au huiduit copios si s-au auzit numai ei), galeria noastra din ce in ce mai activa si jocul “studentilor” din ce in ce mai direct. Intre timp, Cezarica a recurs si la ceva schimbari. Astfel, in minutul 65, a fost inlocuit Stancu, foarte slab in timpul primei reprize. Apoi, a fost introdus (min. 75) Mazilu in locul lui Dinita. Si dupa doua minute a inscris, asta dupa ce Gigel Bucur a demostrat ca diferenta intre un aparator timisorean si un jalon de slalom este doar de tipul compozitiei chimice. Ultimul gol a fost inscris cam prin minutul 80, cand la o faza lucrata tot de Gigel Bucur, Chihaia a centrat de pe dreapta iar Irimia (introdus de 5 minute in locul lui Maxim) a inscris cu capul din 6 metri. Ar mai fi de remarcat o sumedenie de alte ratari (au excelat Bucur si Mazilu) si o tentativa palida a bragadirenilor de a aduce situatia meciurilor directe la egalitate prin inscrierea macar a inca unui gol. Degeaba insa, deoarece resursele fizice li se teminasera cam de prin minutul 60.

In concluzie, pot spune ca victoria a fost meritata si ca, paradoxal, influenta arbitrului Salomir asupra jocului a fost una minimala, dar asta in conditiile in care oricum nu prea avea ce sa influenteze, oaspetii fiind net depasiti de cerintele unui meci de prima divizie, fie ea si din Romania.