Home › Forums › Archive › Sezon 2002-2003 Season – Divizia A › 03.05.2003 Univ. Craiova – Sportul Studentesc 2-0(1-0) › Reply To: 03.05.2003 Univ. Craiova – Sportul Studentesc 2-0(1-0)
Mi-am creat un obicei: acela de a nu mai comenta fazele importante decat dupa vizionarea lor la TV. Am obiectii fata de ambele goluri: la primul gol, Balaj a dictat o indirecta de la limita suprafetei de pedeapsa. Desi a fost executata regulamentar (zidul nostru se afla la distanta dictata de lege, dovada ca la reexecutare, jucatorii nostri nu au fost fortati de arbitru sa se mai retraga), si mingea fusese pusa de ai nostri pe contraatac, Balaj a dictat aberant repetarea loviturii. Daca motivul repetarii ar fi fost (singurul plauzibil) executia inainte de fluier, atunci Balaj trebuie dus la reciclare. In astfel de situatii nu se dicteaza repetarea loviturii in avantajul executantului, ci numai in favoarea apararii (adica, numai daca oltenii ar fi ramas in posesia mingii sau daca ar fi inscris).
La a doilea gol, Ovidiu a invocat o neatentie a unui fundas de-al nostru, care s-a impiedicat si a fost deposedat de Mc Breen. Si aici am oarece dubii asupra corectitudinii fazei: parerea mea (din cele vazute la TV) este ca s-a impiedicat de picioarele australianului, care intrase prin alunecare din spatele jucatorului nostru (care era cu fata spre poarta noastra), deci cred ca se impunea acordarea unui fault in atac.
Consider ca si de data asta am fost invinsi de arbitraj, discret, nu ca in alte partide. Totusi, sa nu uitam ca la craiova este puternic implicat don corleone si ca ar fi fost inadmisibil ca tocmai echipa dragomirelui sa nu fie avantajata de arbitraj. E adevarat ca si ratarile noastre au fost monumentale (bara lui Mazilu fiind punctul culminant al ineficientei atacului) si ca la cat s-a ratat, am fi putut chiar sa intoarcem rezultatul. Rezultatul este complet dezavantajos si ne tine pe locul 15, in conditiile in care singura deplasare in care am avea sanse de a lua macar un punct este cea de la ploiesti, iar in Regie vin doi adversari disperati si destul de puternici: dinamo si bacaul.
Nu ne ramane sa speram decat ca vom avea cel putin sansa de a nu mai pierde puncte acasa, conditie suficienta pentru asigurarea a cel putin unui loc de baraj, daca nu cumva a locului 11-12 (asta ar insemna, daca la “adevar” nu se mai intampla nimic, nici cu noi, nici cu contracandidatele, ca am trece de timisoara si de arges, si cu mari sanse si de otelul).
HAI SPORTUL!