Reply To: 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0)

Home Forums Archive Sezon 2002-2003 Season – Divizia A 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0) Reply To: 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0)

cameliu
Member

Din Prosport: stire de azi

Pierd studentii si meciul cu Steaua? (21.05)

Sportul Studentesc trebuie sã achite datoria de 150.000 de dolari cãtre FC Steaua pînã cel tîrziu vineri, la ora 12.00, altfel partida cu formatia “ros-albastrã”, contînd pentru etapa a XXIX-a a Diviziei A, nu va fi programatã, a declarat, miercuri, presedintele LPF, Dumitru Dragomir

Boom.ro – Online Advertising

“I-am trimis o adresã lui Vasile ªiman (n.r. – patronul clubului Sportul Studentesc) sã achite banii pînã mîine, însã si vineri dacã plãteste e foarte bine, sîntem oameni si trebuie sã întelegem. însã dacã nici pînã vineri la ora 12.00 nu primim dispozitia de platã cu stampila bãncii, atunci meciul Sportului cu Steaua nu va fi programat, iar gruparea studenteascã va pierde cu 0-3”, a spus Dragomir.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a afirmat cã nu îl intereseazã întelegerea pe care Vasile Siman a fãcut-o cu presedintele de onoare al FC Steaua, Viorel Pãunescu. “Nu ne intereseazã hîrtii de amînare, contracte de novatiune în care se aruncã de la unul la altul bani care nu existã, ci dispozitia de platã sau chitanta cu care s-a achitat suma de 150.000 de dolari cãtre FC Steaua, nu cãtre Viorel Pãunescu. Vreau chitantã corectã, nu de mînã, sau fãrã înregistrarea banilor în contabilitate, pentru cã nu intru în astfel de jocuri”, a comentat Dragomir.

Dumitru Dragomir a precizat cã Viorel Pãunescu nu poate reprezenta clubul Steaua în relatia cu LPF. “Pãunescu este persoanã particularã, fizicã, nu juridicã, iar LPF nu are legãturã pe linie sportivã cu persoane fizice, deci ce face Siman cu Pãunescu nu ne intereseazã. ªiman i-a dat lui Pãunescu dezlegarea pentru jucãtorul Mazilu si am înteles cã dacã patronul Sportului nu achitã banii pînã vineri, Pãunescu dã aceastã dezlegare lui Gigi Becali, sau poate lui Ioan Becali ori Dinel Staicu, eu stiu, cui dã mai mult. Viorel Pãunescu este presedinte de onoare la Steaua, nu stiu dacã mai are drept de semnãturã, însã în relatia cu LPF acest drept îl au Gigi Becali si Mihai Stoica”, a spus presedintele LPF.

Dragomir a subliniat cã nu are nimic cu patronul grupãrii Sportul Studentesc si cã nu vrea decît sã respecte statutele si regulamentele în vigoare. “Siman este un conucãtor tînãr, vrea sã facã lucruri bune, dar am senzatia cã fie este prost sfãtuit, sã nu dea banii, fie chiar nu are de unde sã-i dea. Am discutat astãzi (n.r. – miercuri) cu el si i-am spus: «Dacã nu plãtesti, nimeni nu o sã te ajute cu nimic. LPF a pus în aplicare hotãrîrea Comitetului Executiv al FRF, iar FRF trebuie sã stie cã litigiul s-a stins prin achitarea datoriei». Siman îmi este simpatic, l-am sfãtuit chiar ce trebuie sã facã, nu mã deranjeazã cu nimic, dar sînt dator sã-i spun adevãrul”, a mentionat presedintele Ligii.

Dragomir a declarat cã i-a atras atentia lui Vasile Siman cã, în cazul în care echipa Sportul Studentesc nu va fi programatã de douã ori, va fi retrogradatã direct în Divizia C. “I-am spus sã nu se joace cu legile, pentru cã FRF nu este dispusã sã mai facã vreo concesie si nici LPF sã încalce regulamentele”, a precizat conducãtorul LPF. Dumitru Dragomir a afirmat cã este aproape imposibil ca meciul formatiei studentesti cu FCM Bacãu sã fie reprogramat.

Aceastã partidã, contînd pentru etapa a XXVIII-a a Diviziei A, a fost pierdutã de Sportul cu 0-3, deoarece gruparea din Regie nu a achitat cãtre FC Steaua, pînã pe 15 mai, datoria de 150.000 de dolari reprezentînd indemnizatia de transfer a jucãtorului Florin Maxim. Prezent la sediul LPF, patronul grupãrii Sportul Studentesc, Vasile Siman, a refuzat sã facã vreo declaratie.

21 mai 2003