Reply To: 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0)

Home Forums Archive Sezon 2002-2003 Season – Divizia A 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0) Reply To: 24.05.2003 Steaua Bucuresti – Sportul Studentesc 4-3(2-0)

#54263
Giani
Member

Cam asa as defini meciul de azi. Nici nu intrasera echipele pe teren si frustrarea gazdelor clocotea pe la toate colturile. Intrebari penibile ale crainicului, de tipul “Cine crede ca echipa aia, nu merita sa-i spunem numele, a meritat sa castige campionatul, sa aplaude, iar cine nu sa fluiere” sau scandarile penibile ale suporterilor stelisti, a caror unica grija a fost, timp de 2 ore, sa injure Rrapidul, denotau o pronuntata stare de frustrare.

Un exemplu si mai clar de aberatie, dublata de culmea frustrarii, a fost tot o penibila afirmatie a acelui crainic de casa (“multumiri domnului Piturca” a fost un cliseu pe care l-am ingurgitate de vreo 15 ori, in timp ce multumirile adresate echipei sa spectatorilor s-au auzit de vreo 10 ori): “La castigarea celui de-al treilea titlu, intr-o istorie de 85 de ani (rectificare din partea mea: Rapidul a luat fiinta in 1923, deci are 80 de ani), suporterii rapidisti vor sa defileze pe sub Arcul de Triumf, noi la cate tiluri am castigat, ce ar trebui sa facem?”. Sau alta aberatie a latratorului din cabina: “Steaua reprezinta istoria fotbalului romanesc”. Cam atat despre starea de spirit a unor avortoni ai societatii socialiste multilateral developate, care confunda si acum meciul din teren cu meciurile din Cabinetul 1 al CC al PCR.

Frustrarea stelistilor s-a vazut si in teren: nici nu incepuse bine meciul, ca intrarile dure, peste limita regulamentului, ale stelistilor (nesesizate in cea mai mare parte de arbitrul Tudor), ma faceau sa cred ca in minutul 60 nu vom mai avea jucatori in teren, ca la meciul cu Nationalul. Nu a fost sa fie asa, dar printre aparatorii nostri se instalase deja crisparea si grija pentru integritatea propriilor picioare.

Dupa cateva ocazii destul de confuze, atacantul de carton Oprita a reusit sa-l depaseasca pe Maxim, apoi sa-l fenteze si pe Negru, care venise foarte bine la acoperire, si sa suteze puternic in stanga lui Stancioiu. Era minutul 24. Studentii au devenit mai timorati, dar un sut bun al lui Irimia, de la 25 de metri, l-a solicitat serios pe Lung.

Spre finele reprizei, in minutul 40, atacantul cu -2 clase (adica minus doua) mai mult ca trenu’, cunoscut mai mult sub pseudonimele de Block Notes sau Canicula, il dribleaza pe acelasi Maxim (scos la pauza de Cezarica), il faulteaza si pe Lazar (tinere grosolana de tricou), arbitrul Tudor, prost plasat, nu vede infractiunea, iar scorul devine 2-0 pentru frustrati.

Ca de obicei, in repriza a doua a inceput spectacolul. mai intai, cativa stropi anuntau o ploaie serioasa. Golul de generic al lui Irimia (care zic eu, a fost cel mai bun jucator al nostru) din minutul 47 anunta o ploaie de goluri. Si cam asa au stat si lucrurile: acelasi Irimia a fost faultat in suprafata de pedeapsa, discret dar suficient de vizibil pentru Tudor. Penalty transformat cu precizie si arta (mingea a avut un efect teribil, desi Lung a atins-o, n-a putut s-o scoata) de Dinita. Era minutul 50.

Vazandu-se condusi, stelistii au impins echipa noastra in propriul careu, sentimentele de inferioritate manifestandu-se vizibil in teren (asta ca sa o las mai moale cu frustrarea). Dovada, jocul extrem de dur, la intimidare, practicat de aurolaci. Si totusi, in minutul 64, pe un contraatac, Dinita a reusit minunea: Sportul conducea in cloaca de langa cimitirul militar cu 3-2. Totusi, miracolul a durat numai 11 minute, pentru ca in minutul 75, sarbatoritul zilei, Bostina, a reusit sa impinga mingea in plasa dupa o faza confuza, pornita de la o pozitie dubioasa (asta ca sa nu dau direct verdictul de offside) a lui Aliuta. Incurajati de strigaturile rasist-xenofobe ale suporterilor, jucatorii stelisti (multi dintre ei, culmea aberatiei, reprezentanti ai etniei incriminate) au revenit la jocul caracteristic: intrari dure pe tot terenul, suturi din orice pozitie (scoase foarte bine de Stancioiu), proteste la orice offside indicat de la margine etc.

In final, prin minutul 85, acelasi doctor docent care inscrisese si min. 40 se trezeste accidental cu mingea, in fata portii goale. Faza confuza, dubioasa, in care as acuza o intrare foarte dura a unui stelist la Farmache (nu ma pronunt cu certitudine, era in partea opusa a terenului). Iar bomboana pe coliva ne-a pus-o asistentul in minutul 87, cand Mazilu a inscris un gol perfect valabil, dar cred ca individul soma sau ii curgea sange din nas, ca a ridicat fanionul si a anulat reusita. Al treilea rezultat negativ, dupa un joc frumos, in care baietii nostri au demonstrat ca, prin retrogradare, se pierde o sursa de spectacol. Si al treilea meci pierdut la limita, in care arbitrii ne anuleaza gol valabil sau ne refuza 11m. Deci: al treilea punct care ni se refuza din partea arbitrilor. Plus trei puncte refuzate de Dragomir: 6 puncte. Unde am fi fost cu 34 de puncte???