Home › Forums › Archive › Foste glorii / Past Players › Ionuţ Mazilu 09.02.1982 › Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982
Sorin Arotaritei
03.01.2005
http://www.romaniansoccer.ro/
Ionut Mazilu va împlini pe 9 februarie vârsta de 23 ani, dar se poate spune ca joaca la Sportul Studentesc de o viata;. A debutat în Regie în sezonul 1999-2000, când echipa era în Divizia B, pentru ca numai dupa doi ani, sa ajunga sa joace pe prima scena a fotbalului românesc. Dupa ce si-a adus cu brio contributia la promovare, marcând 12 goluri în esalonul secund, Mazilu a avut parte de un debut fulminant în Divizia A, reusind un spectaculos hattrick cu Petrolul Ploiesti. Au urmat apoi unele evolutii mai putin bune, fiindca oricât de bine ar juca, unui atacant i se cere a da goluri, dar pe total, dupa 5 sezoane si jumatate, Mazilu a aratat ca este un atacant pur-sânge, reusind 53 de goluri pentru “alb-negri” în Divizia A si B. La ora actuala, Mazilu formeaza cu Gigel Bucur unul dintre cele mai frumoase cupluri de atacanti din campionat, iar suporterii Sportului spera ca el sa nu se destrame. Mai jos, puteti citi un interviu acordat de Ionut Mazilu pentru Romanian Soccer.
Romanian Soccer: “Ionut, în primul rând da-mi voie sa-ti urez un sincer La Multi Ani!”
Ionut Mazilu: “Multumesc, si tie la fel!”
Romanian Soccer: “Anul trecut a fost destul de bun pentru tine si Sportul Studentesc. Echipa a promovat în Divizia A, iar tu ai marcat 20 de goluri. Ce astepti de la noul an 2005?”
Ionut Mazilu: “În primul rând echipa sa mearga bine, sa ne clasam cât mai sus si in în ceea ce ma priveste îmi doresc sa joc bine si cu ajutorul lui Dumnezeu sa înscriu cât mai multe goluri.”
Romanian Soccer: “Dupa acel 2-0 cu FC National, Sportul a fost la un pas de o semifinala de cupa a României. Cum explici acel incredibil 0-3 din Cotroceni?”
Ionut Mazilu: “Cred ca dupa acel 2-0 de acasa ne-am vazut învingatori si nu ne-am mai concentrat la maxim, si s-a ajuns unde s-a ajuns…”
Romanian Soccer: “Dar ultimile doua jocuri, 0-3 în Giulesti si înfrângerea de la Timisoara? Crezi ca daca jucatorii nu sufereau acea toxiinfectie alimentara si nu s-ar fi amânat meciul, Sportul ar fi venit cu puncte de pe Bega?”
Ionut Mazilu: “Se poate spune si asa deoarece atunci echipa era într-o perioada foarte buna si cu toate acestea am fi putut câstiga si pe 5 decembrie, prima repriza fiind una buna pentru noi, în care daca nu se rata cum o facem de obicei cred ca poate am fi venit cu puncte de pe Bega…”
Romanian Soccer: “A fost o perioada când Primera División, Serie A, 1. Bundesliga, adica campionate puternice ale Europei, erau pline cu jucatori români. Care este parerea ta în privinta ca acum ei nu mai sunt cautati de marile cluburi europene? Crezi ca este Divizia A prea slaba?”
Ionut Mazilu: “Nu stiu daca Divizia A este prea slaba dar un lucru este cert, jucatorii români nu prea mai au cautare ca în trecut.”
Romanian Soccer: “Crezi ca meciurile din acest tur de campionat s-au jucat pe teren, s-au au mai fost si unele trucaje?”
Ionut Mazilu: “Nu comentez asa ceva însa stiu sigur ca Sportul a jucat numai si numai pe teren!”
Romanian Soccer: “Laurentiu Farmache, George Galamaz, Kiki Irimia, Vali Negru, Romeo Paduret, Octavian Chihaia, Laurentiu Dinita sunt cei mai reprezentativi jucatori care au parasit Regia în ultimii ani. Cum crezi ca ar fi aratat Sportul, daca ar fi reusit sa-i pastreze?”
Ionut Mazilu: “Toti sunt jucatori de valoare dar sa tinem cont ca; si în lotul actual avem jucatori valorosi dar poate nu au jocuri în picioare.”
Romanian Soccer: “Se zvoneste ca Gigel Bucur ar pleca în aceasta iarna la Rapid. Crezi ca vei reusi sa faci un nou cuplu cu Curelea?”
Ionut Mazilu: “În teren ma înteleg foarte bine cu Gigel dar daca va pleca, cred ca voi face un cuplu foarte bun si cu Curelea deoarece am mai jucat împreuna în unele meciuri si ne
Romanian Soccer: “Ce parere ai de transferul fostului tau coleg, Kiki Irimia la Dinamo Kiev? Ai accepta o oferta de la o echipa din spatiul ex.sovietic?”
Ionut Mazilu: “Ma bucur enorm pentru Irimia mai ales ca suntem foarte buni prieteni si ne cunoastem din copilarie. Daca s-ar primi o oferta cred ca o accept, pentru ca echipele din spatiul ex.sovietic au progresat foarte mult si au si rezultate pe plan European.”
Romanian Soccer: “Care este echipa ta favorita? Ce jucator iti place foarte mult? Ai un idol?”
Ionut Mazilu: “Real Madrid este echipa mea favorita iar ca jucator îmi place Zidane. Idolul meu din copilarie este si va fi Marco van Basten.”
Romanian Soccer: “Fata de anii trecuti când Sportul era considerata
Ionut Mazilu: “Sincer nici eu nu îmi pot explica lipsa spectatorilor si a suporterilor, însa sper ca pe viitor rezultatele sa fie un atu pentru a-i determina sa vina din nou pe stadion.”
Romanian Soccer: “Vasile Siman, v-a platit salariile restante? Crezi ca patronul Sportului, va reusi sa readuca performanta în Regie, fara a face investitii mai mari?”
Ionut Mazilu: “Acest lucru îl poti intreba pe domnul Siman în persoana!”
Romanian Soccer: “Fanii Sportului îsi aduc aminte cu nostalgie de vremurile când
Ionut Mazilu: “Eu unul îmi doresc ca Sportul sa ajunga sa joace iar în cupele europene, dar mai sunt multe de pus la punct…”
Romanian Soccer: “Tiberiu Balan a fost convocat de fostul selectioner la meciul cu Armenia. Acum cu venirea lui Piturca crezi ca ti se va da si tie o sansa de a evolua la echipa nationala?”
Ionut Mazilu: “Cred ca în primul rând trebuie sa demonstrez si am încredere ca daca voi merita, voi avea o sansa.”
Romanian Soccer: “Pâna acum ai lucrat cu mari antrenori, Gigi Multescu, Ioan Andone, Gabi Balint si Dan Petrescu. Toti sunt niste nume grele în fotbalul românesc, dar care crezi ca e cel mai bun? Dar cel mai potrivit pentru Sportul?”
Ionut Mazilu: “Pe toti îi respect si cu toti am lucrat excelent.”
Romanian Soccer: “Care ti-a fost cel mai dificil fundas din cariera ta? “
Ionut Mazilu: “Cred ca Vivi Rachita deoarece are un plasament foarte bun.”
Romanian Soccer: “Ce pasiuni ai, în afara fotbalului?”
Ionut Mazilu: “Calculatorul , bowlingul etc..”
Romanian Soccer: “Ionut, îti multumesc pentru interviu si-ti doresc cât mai multe goluri în viitorul sezon, iar Sportul sa se claseze cât mai sus în clasament.”
Ionut Mazilu: “Multumesc mult si sa Dumnezeu sa se întâmple asa!”