Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54366
ultrasro
Member

„SÎNT VAN BASTEN!”
Costas Mincu, Remus Răureanu

Ionuţ Mazilu (23 de ani) a fost primit ieri la antrenament cu urale de colegi şi de antrenorul Dan Petrescu. Atacantul a venit la stadion la volanul unui Audi A4. La aproape 48 de ore de la meciul cu Cehia, vîrful “naţionalei” părea extenuat. “Meciul n-a fost atît de greu cît a fost după. A trebuit să-mi închid telefonul, din cauza mesajelor şi a apelurilor. Chiar şi acum am mîncat în grabă pentru a ajunge aici la timp”. A cerut un scurt răgaz ca să se schimbe şi apoi a revenit îmbrăcat cu tricoul tricolor. Mîndru de sine le-a spus ziariştilor: “Încă mă mai gîndesc dacă o să-l înrămez, depinde cîte selecţii o să mai adun”. Mai tîrziu şi-a făcut o autocaracterizare îndrăzneaţă: “Cred că mă asemăn cu Van Basten, mai puţin cu vreun atacant actual”. Din umbră îl priveşte cu mîndrie antrenorul său, Dan Petrescu, care se grăbeşte să-l laude: “Vă spun eu, Ionuţ ar face faţă în orice campionat puternic din lume. Are toate calităţile. Mă bucur că Piţurcă l-a folosit tot meciul”.

„Numărul 9 îmi e predestinat”
Ionuţ Mazilu dezvăluie că îşi doreşte să joace în Spania şi că numărul 9 îi poartă noroc

– Ionuţ, cînd ai aflat că vei fi titular?
– Speram încă de miercuri, dar abia vineri am fost sigur. Eu cred că meritam să fiu titular după felul în care m-am pregătit şi am jucat în campionat.

– Ce ţi-au spus Piţurcă şi Petrescu înaintea meciului?
– Să am încredere în mine. După joc m-au felicitat amîndoi.

– Te-a impresionat vreun jucător ceh?
– Ujfalusi. Îmi pare rău că nu am apucat să fac schimb de tricouri cu el. E un fundaş foarte puternic, deşi nu foarte înalt. Se vede experienţa acumulată în Italia.

– Apropo de Italia, acum îţi va fi mai uşor să te transferi la un club mai puternic?
– Cred că da. Eu mi-aş dori să plec “afară”. În ţară puteam să mă transfer la Steaua, anul trecut, dar nu-mi pare rău că nu s-a perfectat, pentru că de acolo poate nu prindeam “naţionala”. Visez să ajung să joc în Spania.

– Cum a fost reîntîlnirea cu Gigel Bucur?
– Gigel mi-a spus că îmi simte lipsa la Timişoara şi că se obişnuise cu stilul meu de joc.

– Ţi-au dat vreun sfat Chivu, Mutu şi ceilalţi jucători mai experimentaţi ai “naţionalei”?
– M-a încurajat Chivu, iar după meci mi-au zis toţi că m-am descurcat bine. A fost important că toată lumea a avut încredere în mine.

– Ai cerut tu tricoul cu numărul nouă?
– Mi-am dorit să joc cu nouă, cred că e predestinat numărul ăsta, pentru că eu sînt şi născut pe data de nouă. Dar nu eram eu în măsură să cer un anume tricou la “naţională”.

Iovan l-a felicitat pe Petrescu
După meci, antrenorul Sportului a fost sunat de Ştefan Iovan pentru a-l lăuda pe Mazilu: “Iovan mi-a recunoscut că am avut dreptate cînd i-am spus că Mazilu va juca bine şi va face faţă fără probleme la naţională. Ionuţ este cel mai uşor de antrenat jucător pe care l-am întîlnit vreodată”, a explicat antrenorul Dan Petrescu.

Vrea o “naţională” de “studenţi”
“Îmi doresc ca pe viitor la echipa României să joace în primul unsprezece Tibi Bălan, Lazăr şi Mazilu. Ştiu că Piţurcă îi urmăreşte şi îi apreciază. Am avut dreptate în privinţa lui Mazilu şi sînt sigur că nu mă înşel nici în privinţa celorlalţi doi. Visez la o naţională cu cei trei jucători ai Sportului “, a declarat antrenorul echipei din Regie, Dan Petrescu.

„Ionuţ va ajunge departe. A fost singurul vîrf al naţionalei şi, chiar dacă nu a marcat, a dovedit că poate face faţă fără probleme””
Dan Petrescu

„L-am felicitat cu toţii, a jucat foarte bine şi sînt mîndru că am un astfel de coleg în echipă. Un jucător de mare perspectivă”
Costin Lazăr, coleg de echipă

„Mă aşteptam ca Mazilu să facă faţă la naţională, dar a jucat chiar mai bine de atît. Cred că şi Tibi Bălan ar fi putut evolua la fel”
Viorel Ferfelea, coleg de echipă