Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54488
sorin
Member

Ionuţ Mazilu nu vrea să dea gol Argeşului!

( Data: 05.04.2006 )

Cel mai bun jucător al Diviziei A la ora actuală este, fără nici o îndoială, Ionuţ Mazilu, un atacant cotat de patronul său, Vasile Şiman, la 3 milioane de dolari.

Mazilu este golgheterul campionatului românesc, cu 15 goluri, iar în retur a punctat de cinci ori în patru meciuri, realizând şi un hatt-rick în partida cu Farul!

Deşi se află într-o formă de invidiat, lui Ionuţ Mazilu îi este teamă de meciul cu FC Argeş, deoarece meciurile împotriva piteştenilor au fost întotdeauna dificile. Atacantul echipei naţionale a României spune că ar prefera să nu marcheze astăzi în poarta lui Guso, dar echipa sa să câştige.

– Ionuţ, cum vezi meciul de mâine cu FC Argeş?
– Va fi un meci foarte greu şi sunt convins că trebuie să jucăm la valoarea noastră pentru a câştiga. FC Argeş a demonstrate că ştie să abordeze meciurile din deplasare, cel mai bun şi mai recent exemplu fiind cel cu Steaua.

– Ţi-e teamă că tu, un atacant cu simţul porţii, te vei pierde în apărarea betonată a lui Sorin Cârţu?
– Am mai jucat contra dânsului şi ştiu că este greu, dar suntem într-o formă bună şi vom găsi soluţii să spargem acest sistem defensiv. În ceea ce mă priveşte, au fost momente când am dat goluri lui FC Argeş (n.r. – în tur a marcat ambele goluri ale Sportului, de la Mioveni), dar şi când nu am punctat.

– Eşti golgheterul detaşat al campionatului şi marchezi mereu. Care e secretul tău?
– Da, marchez aproape meci de meci, dar important este aportul echipei, fără de care nu aş mai putea avea realizările acestea. De exemplu, important este să învingem cu FC Argeş, nu contează cine marchează. Aş prefera să nu marchez, dar să câştige Sportul. Nu fac ceva special ca să dau gol, dar întotdeauna mă concentrez.

– E o surpriză că Sportul e pe primul loc al returului?
– Nu e nici o surpriză, eu cred că principalul nostru atu este că ne-am maturizat, jucăm de foarte mulţi ani împreună şi suntem foarte omogeni.