Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54489
07Ex
Keymaster

Ionuţ Mazilu: “Naţionala se va califica la EURO 2008”

Ieri, după meciul de la Galaţi, câştigat de Sportul Studenţesc cu scorul de 3-2, liderul clasamentului golgeterilor din actualul sezon, Ionuţ Mazilu, a acordat un interviu în exclusivitate pentru http://www.prosport.ro:

Prosport: Ionuţ, felicitări pentru victorie şi pentru golul marcat. Cum a fost meciul de azi?

Ionuţ Mazilu: Greu, foarte greu. La 2-1 pentru ei am sperat, însă, că vom egala. Intrarea lui Curelea m-a ajutat mult să dau gol, pentru că a creat spaţii mari în apărarea lor.

P: De mai mulţi ani Sportul Studenţesc practică un joc spectaculos. Acum obţine şi rezultate constant bune. Care este secretul din acest retur?

I.M.: Maturizarea jucătorilor de bază a făcut ca obţinerea câtorva rezultate bune să dea încredere şi celorlaţi jucători mai tineri.

P: Vă afectează programul aglomerat din campionat?

I.M.: Nu ne afectează neapărat ritmul alert de desfăşurare al campionatului. Singura problemă este recuparea după accidentări a jucătorilor loviţi.

P: Eşti liderul marcatorilor din campionat cu 17 goluri. Care sunt atuurile tale?

I.M.: Travaliul pe teren şi plasamentul în faţa porţii.

P: În vară probabil că vei părăsi Regia. La ce echipă sau în ce campionat ţi-ai dori să evoluezi?

I.M.: Visez ca într-o zi să ajung să joc în Spania la Real Madrid. Dar sunt realist şi îmi dau seama că este foarte greu să ajung acolo.

P: Ţi-a dori să joci la unul dintre „granzii” bucureşteni?

I.M.: Dacă transferul meu ar fi util clubului aş juca la oricare dintre aceste echipe. Nu am preferiţe. Dar dacă ofertele nu vor fi satisfăcătoare pentru club şi pentru mine, prefer să mai am răbdare, să mai aştept şi să joc cât mai bune, în continuare, în Regie.

P: Care este obiectivul tău pe termen scurt?

I.M.: Să ajut echipa să câştige cât mai multe meciuri în acest retur. Simt că putem obţine o performanţă frumoasă. Faptul că am putut întoarce rezultatul astăzi, pe final de meci, îmi dă încredere că meciurile cu cele trei echipe „europene” vor fi cu adevărat nişte derby-uri şi sper să fie cât mai multă lume la aceste meciuri ca să le vadă.

P: La sfârşitul lunii mai vei merge, probabil, cu Naţionala la turneu din SUA. Ai mai fost “peste ocean”? Crezi că te va afecta schimbarea de fus orar?

I.M.:Nu am mai fost în America. Bănuiesc că vom fi afectaţi toţi cei care vom merge la acest turneu, dar fiind vorba doar de o săptămână nu vom apuca să ne obişnuim cu fusul orar din America. Sper să ne revenim repede la întoarcere.

P: Crezi că naţionala va reuşi să se califice la EURO 2008?

I.M.: Da, ne vom califica dacă evoluţiile noastre vor fi la fel de reuşite şi vom munci la fel de mult ca în ultima vreme. Este important să câştigăm primul meci cu Bulgaria. Cred cu tărie în forţele noastre şi sper ca să nu fiu singurul jucător de la Sportul care să contribuie la această calificare pe care ne-o dorim cu toţii.

P: În final, ce ai dori să le transmiţi suporterilor echipei Naţionale?

I.M.: Aşa cum eu am fost sprijinit la primele meciuri la Naţională de Lobonţ, Chivu şi Mutu, căpătând astfel încredere şi siguranţă în joc, aş dori ca suporterii Naţionalei să ne sprijine la fiecare meci indiferent de echipa de club la care evoluăm pentru că meciurile se câştigă de echipă, nu de către un jucător sau altul.