Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54544
Ultras
Member

Mazilu: „Valorez 3,3 milioane de euro“

Autor: A ANDREI CALIN (Postat la 14-07-2006)
andrei.calin@atac-online.ro Atacantul Sportului Student esc a fost, la finalul stagiunii trecute, cel mai bun marcator din prima divizie, reusind 22 de goluri. „A crescut enorm. Este un varf care se misca cel mai mult in teren. Face un joc excelent si atunci cand e lipsit de balon“, il caracteriza pe Mazilu fostul antrenor al gruparii din Regie, Dan Petrescu. Dorit de toate marile echipe din Divizia A, fotbalistul ramane deocamdata in tabara „studentilor“. Asta deoarece pretul cerut de Vasile Siman pentru un eventual transfer, 3,3 milioane de euro, e considerat, chiar si de nespecialis ti, drept unul exorbitant pentru fotbalul intern.
ATAC: Ionut, cat mai ai de gand sa joci la Sportul?
Ionut Mazilu: Atat timp cat este nevoie de mine aici si cat timp sunt dorit. Joc de foarte multa vreme in Regie si ma simt excelent. Cand va fi cazul sa plec, n-o sa ezit.
Te curteaza toate cluburile mari din tara. Se aude ca ai avea ceva oferte si din strainatate. Pre- tul cerut de patronul Vasile Siman pentru tine te impiedica sa pleci?
Eu am mai spus ca, atunci cand voi pleca de la Sportul, vreau sa fiu si eu multumit, dar doresc si binele echipei: sa faca o afacere convenabila. Deocamdata, nu stiu de nici o oferta si ra- man pe loc.
Valorezi 3,3 milioane de euro?
De ce nu? Au mai fost fotbalis ti romani vanduti pentru banii astia. Am avut evolutii acceptabile in campionat. Daca domnul Siman cere o asemenea suma inseamna ca atat valorez.
Cat a insemnat pentru tine titlul de golgheter? Ti-ai propus acest lucru?
Nu mi-am propus neaparat sa obtin acest titlu. Sigur ca vreau sa marchez cat mai multe goluri. Doar sunt atacant. Important este ca, prin reusitele mele, miam ajutat echipa si am lasat o impresie frumoasa in campionatul trecut.
Sportul schimba cam des antrenorii, dar echipa impresioneaza intotdeauna pe teren. Care e secretul?
Noi suntem un grup tanar, serios si entuziast care a jucat intotdeauna cu zambetul pe buze. Am avut puterea sa schimbam totul din mers.
Dupa Dan Petrescu, Ioan Andone, Gheorghe Multescu, Gabi Balint, acum lucrati cu Grigore Si- chitiu. Care e prima impresie pe care ti-a lasat-o?
Domnul Sichitiu este un antrenor care a umblat foarte mult, a vazut mult fotbal si se pricepe foarte bine la acest fenomen. Sper sa ne mentinem in top si cu dansul.
Cu ce antrenor te-ai inteles cel mai bine?
Am lucrat bine cu fiecare dintre ei, pentru ca am avut ce invata. Totusi, am fost mai apropiat de Dan Petrescu, fiindca era cam de aceeasi varsta cu noi.
Ce se intampla cu fotbalistii din Regie? Ajunsi la alte echipe, nu mai stralucesc…
Nu stiu. Eu ma gandesc ca e vorba si de ghinion. Uite cazul lui Gigel Bucur, care a avut evolutii formidabile in urma cu doua sezoane. A fost golgheter, dar a avut nesansa sa fie mai mult accidentat la Timisoara. El va reveni, sunt convins de acest lucru.
Va asteapta un sezon greu. Veti evolua cu Rapid si Dinamo in primele doua etape si nu veti con- ta pe Tibi Balan…
Nu va fi usor, dar ne vom descurca. Vrem sa ne luam revansa pentru editia trecuta, mai ales in fata giulestenilor. Tibi a avut ghinion. Accidentarea lui a venit in momentul in care atinsese un maxim de forma. Primise si oferte. Era pe val, ca sa zic asa. Din pa- cate, o perioada va trebui sa ne descurcam fara el.
Un subiect care ne doare: echipa nationala. Piturca se bazeaza pe tine. Ne calificam la Euro 2008?
Trebuie neaparat sa o facem, pentru ca nu ne mai putem permite esecuri. Va fi o campanie crancena, in care Olanda porneste teoretic cu prima sansa. Teoretic, repet: si noi ne putem bate pentru prima pozitie. I-am vazut la Mondiale, m-au impresionat, au echipa mare, dar nu e imposibil sa-i invingem. Trebuie sa fim atenti si la restul formatiilor din grupa. Fara pasi gresiti.