Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54546
ovidiu
Member

E cam vechi articolul dar tot il pun. (din fanatik 100% nu gresesc)

SI-A RENEGAT FINUL
George Copos l-a dat afara in suturi pe Vasile Siman dupa ce patronul Sportului nu a fost de acord sa-l dea pe Mazilu in Giulesti in conditiile unei “sume minime”, cum ar fi dorit ex-vicepremierul
Dupa ce Viorel Moldovan a anuntat ca nu va mai continua in Giulesti, compartimentul ofensiv al Rapidului trebuie intarit. Asa se gindeste si George Copos, patronul “visiniilor”, care s-a suflecat la mineci si s-a apucat de treaba. A vrut sa rezolve cit mai repede “cazul Mazilu”, adica un transfer al internationalului de la Sportul la Rapid. In acest sens, s-a comportat, initial, ca un gentleman. L-a sunat pe patronul Sportului, Vasile Siman, nimeni altul decit finul sau, si l-a chemat la discutii. Pentru ca aerul civilizat sa fie din belsug, Copos i-a trimis o masina lui Siman pentru a-l aduce la biroul sau de la “Crowne Plaza”.
Injuraturi de mama?!
Tratativele au inceput ca-ntre rude si s-au terminat ca-ntre straini. Mai mult chiar, dupa surse prezente in hotel in momentul intilnirii, cei doi s-au despartit ca niste dusmani, in special din cauza izbucnirii lui Copos. Acesta nu a putut suporta pretentiile lui Siman, care a refuzat sa-i dea drumul lui Mazilu, mai ales ca ex-vicepremierul nu avansa cine stie ce suma. Era totusi vorba despre un international, un titular de drept al primei reprezentative. Siman a dat totusi dovada de multa eleganta, pentru ca un alt subiect al discutiei l-a reprezentat transferul lui Tibi Balan. Copos si l-ar fi dorit fara bani la Rapid, jucatorul fiind detinut in coproprietati egale de Copos si Siman. Ultimul a refuzat, dar putea foarte bine sa-l atentioneze pe nasul sau ca Balan tocmai a suferit o operatie care l-a scos din circuit circa sase luni. Copos nu stia, dar cu toate acestea l-a scos in suturi si, se pare, in injuraturi de mama pe Siman din biroul sau.
Trimis cu taxiul!
Cei prezenti au ramas pur si simplu cu gura cascata vazind reactiile lui Copos, pe care nu l-au mai prins niciodata intr-o astfel de “dispozitie”. “Din acest moment sa uiti ca m-ai cunoscut! Pentru mine nu mai contezi!”, i-ar fi spus, din usa, Copos lui Siman, dupa care i-a inchis-o in nas. Peste citeva secunde a redeschis-o si s-a ratoit iar la finul sau: “Sa-ti iei un taxi ca sa pleci de aici, pentru ca eu nu-ti mai dau masina”, a fost finalul apoteotic al unui comportament de neimaginat. Sau, daca vreti, un episod din telenovela transferului lui Mazilu din Regie.
“Eu ma intilnesc de 20 de ori pe luna cu domnul Copos, asa ca nu e o noutate ca am fost la Crowne Plaza. Daca el e asa nervos, are sansa sa se calmeze in prima etapa, cind avem meci cu Rapidul. Ne bate si ii trece! Bineinteles, daca poate sa ne bata…” (Vasile Siman, patron Sportul Studentesc)
Mazilu=1,5 milioane dolari+Balan50%
In ciuda comportamentului suburban pe care l-a avut la amintita intilnire, dupa doua zile Copos s-a dus el la Siman ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic. Nu pentru a-si cere scuze, ci ca sa reia negocierile pentru Mazilu. Patronul Sportului a stabilit un pret de doua milioane de dolari, iar ex-vicepremierul a contraatacat: 1,5 milioane de dolari plus renuntarea la cele 50 de procente pe Tibi Balan. Siman a cerut timp de gindire, in timp ce Copos i-a trasmis ca afacerea ramine in picioare doar daca Mazilu se va prezenta la inceputul acestei saptamini la “Pro Rapid”.
(Sambata 15.07.2006, Cristi Coste)