Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Ionuţ Mazilu 09.02.1982 Reply To: Ionuţ Mazilu 09.02.1982

#54547
sorin
Member

Investitorul deputat face afaceri in fotbal doar din gura!
Nimeni din fotbal nu confirma ceea ce pretinde Nati Meir
21.07.2006
Nati Meir nu este strain de fotbal, el este chiar un neavenit. Dovedind o potenta financiara iesita din comun, relevata prin donatii de bani din punga acordate sinistratilor, Meir a avut o tentativa sa se bage in seama la jocul cu balonul rotund, unde mingea nu trebuie atinsa cu mana precum banii, alegand in acest sens clubul Laminorul Roman. A vrut sa candideze la Primaria orasului Roman, se lauda ca a dus la munca in strainatate mii de romani, a vrut sa cumpere din gura un cotidian si, lucrul cel mai important, se lauda ca a primit o mostenire de doua miliarde de dolari de la o ruda a sa din Nigeria! Acum, Nati Meir se arunca sa cumpere un jucator pentru Rapid, dorind totodata sa devina si un actionar important la clubul de sub Podul Grant.

In perioada septembrie 2000 – mai 2001, Nati Meir s-a gandit sa investeasca la echipa din Divizia B Laminorul Roman, mai ales ca, asa cum sustine, tatal sau s-a nascut in satul Bucium din apropierea Romanului. Investitiile sale s-au numit Danut Lupu, Daniel Scanteie, Spirea, Enache sau Branet, iar ideea era promovarea echipei in prima divizie. Brusc, s-a rasucit, opinand ca renunta la „afacere“ deoarece doi jucatori, Codreanu si Baciu (ajuns ulterior la Steaua), au fost cedati gratuit echipei FCM Bacau. Conducerea tehnica a echipei Laminorul a fost asigurata in acel timp de Vasile Simionas, dar obiectivul promovarii nu a fost indeplinit intrucat Meir s-a retras cu doar o luna inainte de finele campionatului. Renuntarea la echipa Laminorul a avut, se pare, si alte motive, surse din orasul moldav opinand ca multe persoane s-au plans ca au fost inselate de Meir la contractele de munca in strainatate.

Din 86 milioane de dolari, doua la Rapid?
Conform declaratiilor aparute in presa ale avocatilor sai, Meir a intrat deja in posesia unei transe de 86 milioane de dolari. Desi se pare ca are probleme cu fiscul si prin Israel, iar la Bucuresti, Politia Economica a primit destule plangeri la adresa sa din partea muncitorilor ce au apelat la firmele sale, Meir s-a gandit ca nu ar fi rau daca si-ar bate gura cu promisiuni ca va investi la Rapid. Culmea, a si gasit oameni care sa-l creada, in persoana lui Vasile Siman, presedintele Sportului, si a unor oficiali ai Rapidului care i-au permis sa participe la negocierile pentru achizitionarea lui Ionut Mazilu, atacantul echipei nationale. Meir s-a batut cu pumnii in piept si a declarat presei ca va oferi 2 milioane de dolari pentru jucatorul Sportului daca i se face loc in grupul „actionarilor“ de la Rapid. Din gura, Meir a mai spus multe la viata lui si a si facut multe. „ Am facut tot felul de greseli in viata, insa eu nu sunt un infractor de ultima speta“, a spus Meir odata in presa. Sa se fi referit la faptul ca a parasit Israelul fara acordul autoritatilor? Sa se fi referit la faptul ca a perceput muncitorilor ce vroiau sa munceasca „afara“ taxe intre 1.000-1.200 de dolari si elibera chitante doar pentru 200-250? sa se fi referit la faptul ca intoarcerea sa in Israel este conditionata de faptul de a rambursa banii celor care au depus plangeri impotriva sa?

Rapidul, o speranta pentru reabilitare?
De ce ar dori Nati Meir sa investeasca la Rapid? Pentru a iesi in evidenta, Meir are nevoie de o imagine de investitor intr-un domeniu unde imaginea se construieste rapid, iar fotbalul este un astfel de domeniu. A promis acum un an ca va cumpara Steaua daca ii intra banii din mostenire. A renuntat dupa ce Gigi Becali a spus clar ca nu este de vanzare. La Dinamo nu are loc de investitori, iar Ministerul de Interne l-ar lua la ochi, mai ales ca, se zvoneste, are un dosar mai vechi, din 2001, referitor la niste inselaciuni. A ramas rapidul, acolo unde George Copos a dus o „politica transparenta“ soldata de-a lungul timpului cu investitii minime si profituri maxime din vanzarea jucatorilor. De ce n-ar fi Meir un alt „Copos“? Pentru ca exista unul. Ar mai fi si un alt motiv: cand investesti doar din gura in sport, sunt slabe sperante sa-ti speli imaginea. Exista insa o gama variata de „detergenti“ pe piata transferurilor. Mazilu este, insa, un fotbalist.

«Prefer sa nu comentez»Ionut Mazilu

Siman nu a negociat direct cu Nati Meir
Ieri, patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, a recunoscut ca poarta negocieri cu oficialii Rapidului pentru transferul lui Ionut Mazilu la gruparea giulesteana. Desi a spus ca si Meir a participat la negocieri, Siman a mentionat ca nu a discutat cu acesta, ci cu conducerea Rapidului. „Este adevarat, discutam de mai mult timp despre transferul lui Mazilu, dar o facem cu conducerea Rapidului, nu cu Nati Meir. Cred, oricum, ca acest transfer nu se va materializa, pentru ca doresc ca jucatorul sa ramana la noi si in sezonul viitor“, ne-a declarat Vasile Siman, care a contrazis varianta omului de afaceri israelian, care declarase ca l-a achizitionat, deja, pe internationalul roman contra sumei de 2 milioane de dolari.
Viorel Negru