Reply To: Gavril Pele Balint 03.01.1963

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gavril Pele Balint 03.01.1963 Reply To: Gavril Pele Balint 03.01.1963

#55460
fanatikSS
Member

…..articol aparut in Gazeta Sporturilor!

Vor să cîştige mereu!”
Balint a ales Regia pentru că studenţii au o mentalitate de învingători. Fostul internaţional a semnat cu contract pe 6 luni, urmînd să cîştige în jur de 25.000 de dolari. Vasile Şiman şi Gabi Balint au spus că vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a readuce Sportul în prima divizie

Sportul a retrogradat din Divizia A în 1998, iar de atunci formaţia din Regie a avut numai nume sonore pe banca tehnică: Gabi Balint, Gigi Mulţescu, Ioan Andone şi Dan Petrescu, toţi foşti internaţionali. Patronul Sportului, Vasile Şiman, a vrut să păstreze aceeaşi linie după plecarea “Bursucului” la Rapid şi l-a readus la echipă pe Balint, omul care în sezonul 1998-1999 a început construcţia “Găştii Nebune”. El a motivat alegerea: “Ştia echipa, iar noi voiam continuitate. Este cea mai bună variantă”. Secundul său va fi fostul fotbalist al Sportului din anii ’80, Tom Cristea.

Aşa cum procedase şi în cazul lui Dan Petrescu, preşedintele a ţinut să-şi prezinte noua achizţie într-o conferinţă de presă. Ieri, în jurul orei 13:00, cei doi şi-au făcut apariţia la sediul clubului din Strada Moxa. Văzînd cîte lume îl aşteaptă, Balint a glumit: “Ce de televiziuni există şi în Divizia B!”. Imediat, tehnicianul a explicat decizia de a veni la în Regie: “Decît să mă duc în Divizia A la o echipă care se luptă la retrogradare, am decis că e mai bine să vin la Sportul, unde jucătorii vor să învingă mereu”.

El a adăugat că “sînt bucuros că revin aici, unde există mulţi fotbalişti promovaţi de mine şi pe care îi ştiu foarte bine. Cunosc şi echipa deoarece am urmărit-o în tur. Obiectivul meu este să readuc Sportul în Divizia A şi, chiar dacă avem 6 puncte avans faţă de Pandurii, nu ne considerăm promovaţi!”.

Balint, 40 de ani, a zis că o se consulte şi cu fostul antrenor, Dan Petrescu: “El a făcut o treabă excelentă şi nu o să schimb mare lucru. Îl voi ruga să-mi explice situaţia echipei pentru că o ştie foarte bine. Oricum, noi avem aceleaşi principii şi sîntem adepţii sistemului 4-4-2”. Tehnicianul s-a referit şi la eventualele plecări ale jucătorilor: “N-aş vrea să mai părăsească nimeni echipa deoarece mi-ar îngreuna misiunea”, a declarat antrenorul, care a fost completat de Şiman: “Îl voi consulta şi pe Balint. Orice fotbalist poate fi înlocuit, însă nu va fi o plecare masivă. Nu va fi un regim de colaborare cu Rapid, după ce Dan Petrescu a fost numit antrenor acolo, pentru că noi nu sîntem satelitul nimănui”.