Reply To: Gavril Pele Balint 03.01.1963

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gavril Pele Balint 03.01.1963 Reply To: Gavril Pele Balint 03.01.1963

#55473
Tavi
Member

Tehnicianul Sportului, Gabi Balint, a condus un antrenament demonstrativ, urmărit de selecţioner, dar şi de majoritatea aspiranţilor la licenţa PRO

Anghel Iordănescu l-a felicitat pe Gabi Balint pentru modul în care a dirijat şedinţa de pregătire a echipei din Regie

Andrei Călin
Alexandru Ştefan

Una dintre condiţiile necesare obţinerii licenţei PRO o reprezintă organizarea unei şedinţe de pregătire specifice perioadei competiţionale. Gabi Balint, tehnicianul “studenţilor”, a deschis seria lecţiilor practice, acesta fiind supervizat din tribună de selecţionerul Anghel Iordănescu, preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF. “Generalul” a apreciat drept pozitivă “evoluţia” lui Balint, în timp ce Mircea Rădulescu, preşedintele Şcolii Federale de Antrenori, consideră că tehnicianul “studenţilor” “s-a descurcat excelent”.
“Fiind primul antrenor care a prezentat o temă practică, pot să spun că am avut ceva emoţii. Am fost testat de cei mai buni oameni de fotbal din ţară, şi sper că am reuşit să fac o impresie bună”, a declarat la finalul “examenului” Gabi Balint. Antrenamentul în sine s-a bazat pe un joc-şcoală între fotbaliştii Sportului, la patru porţi, în care s-a insistat pe posesia mingii şi pe schimbările de direcţie, iar spre sfîrşit, s-au exersat centrările cu finalizare.
stefan.alexandru@prosport.ro

Trei absenţe motivate
Hagi, plecat în Turcia să preia pe Galatasaray, Ilie Dumitrescu, aflat în Grecia, şi Mihai Stoichiţă, care nu a scăpat de problemele medicale, nu au putut ajunge în Regie. În schimb, ceilalţi aspiranţi la licenţa Pro – Andone, Cîrţu, Lăcătuş, Dan Petrescu, Rednic, Sabău, Orac, Ion Marin, Florin Marin, Poenaru – au urmărit cu toţii antrenamentul lui Balint. Nu a lipsit nici Emil Săndoi, antrenorul “pandurilor”, care a avut astfel prilejul de a-i “spiona” pe jucătorii Sportului, rivalii gorjenilor la promovarea în Divizia A.

23 martie 2004