Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Tiberiu Bălan 17.02.1981 Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

#56035
Bob
Member

Tibi Bălan este dorit în Giuleşti (Gazeta Sporturilor)
Radu Oprişan, Remus Răureanu

Alb-vişiniii negociază cu Sportul transferul mijlocaşului de 26 de ani. Şiman solicită 800.000 de dolari. Rapid încearcă să îl transfere pe căpitanul echipei din Regie, Tiberiu Bălan. Aceasta pentru a se asigura în cazul în care, din vară, Ianis Zicu nu îşi mai prelungeşte împrumutul de la Inter în Giuleşti. Există şi o condiţie ca tranzacţia să devină operabilă: Bălan să fie absolut complet refăcut după accidentarea care l-a ţinut o jumătate de an pe tuşă şi să fie apt de joc.

Fotbalistul Sportului va pleca zilele următoare la Bologna, la clinica Isokinetik, pentru un control amănunţit. Giuleştenii vor să vadă rezultatele furnizate de institutul doctorului Nanni pentru a şti dacă îl ia sau nu pe jucător. Acesta s-a accidentat în ultima etapă a campionatului trecut la genunchiul drept, fiind operat la menisc şi ligamente.

În acest moment, Tibi Bălan aparţine în întregime Sportului. Pînă în vară a fost deţinut în coproprietate, procente egale, de către Rapid şi Vasile Şiman. Cînd Copos i-a cumpărat pe Lazăr şi Mazilu, Bălan a intrat ca parte în tranzacţie, giuleştenii cedînd cele 50 de procente pe care le deţineau. Şiman şi-a evaluat atunci părţile la 400.000 de dolari şi vrea acum pe jucătorul său 800.000 de dolari. Bălan a mai jucat la Rapid pînă în anul 2002, cînd a plecat la Sportul, nefiind agreat de antrenorul de atunci, Viorel Hizo.

“Eu spun că pot să joc sută la sută. Un transfer la Rapid ar fi cadoul după o perioadă foarte grea pentru mine”
Tibi Bălan

“Nu îl dau pe Bălan nicăieri, nici măcar la Rapid!”
Vasile Şiman, patron Sportul