Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Tiberiu Bălan 17.02.1981 Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

#56068
adso
Member

Schimb Stancu-Tibi Bălan
Remus Răureanu, Dan Udrea

Mijlocaşul Sportului va ajunge în Ghencea la vară, la schimb cu fundaşul dreapta, plus o sumă de bani

Campionatul nu s-a terminat pentru Steaua, însă campania de transferuri în privinţa întăririi lotului pentru sezonul viitor a început în forţă. După ce Becali a dezvăluit că Dolha, Vîtcă, Szekely şi Gabi Paraschiv sînt primii pe lista sa, un alt jucător e ca şi acontat de roş-albaştri. Este vorba despre Tiberiu Bălan, de la Sportul Studenţesc, echipă care ocupă locul 9 în Seria I a Ligii a 2-a.

Bălan va veni la Steaua la finalul sezonului, conducerea din Ghencea urmînd să-l ofere la schimb pe Stelian Stancu, cumpărat tot din Regie, în urmă cu 9 luni. În plus, Gigi Becali va plăti şi o sumă de bani, în jur de 300.000 de euro. Bălan e unul dintre favoriţii lui Hagi, cel care este tot mai aproape de a prelua funcţia de antrenor principal la Steaua.

Fotbalistul din Regie evoluează ca mijlocaş central, însă a fost folosit şi pe cele două benzi la centrul terenului, dar şi ca al doilea atacant, la fel cum joacă Dică. El a mai fost aproape de un transfer în Ghencea în urmă cu doi ani şi jumătate, cînd Zenga l-a dorit în lot, însă pretenţiile exagerate ale patronului Sportului, Vasile Şiman, au blocat tranzacţia.

A fost accidentat grav
Tibi Bălan a suferit în vara anului trecut o accidentare extrem de gravă, smulgere de ligamente la genunchiul drept. S-a operat, a făcut recuperarea la Bologna şi a stat pe bară pînă la finalul lui 2006, iar în retur a redevenit titular în trupa din Regie. El este cel mai bine plătit jucător din lotul Sportului, cu un salariu anual de 120.000 de dolari.

Falimentul Stancu
Fundaşul dreapta, care va fi cedat la schimb cu Bălan, este unul dintre transferurile eşuate ale campioanei. Venit în septembrie 2006, la sfatul exclusiv al lui Olăroiu, Stancu nu s-a impus în prima echipă a Stelei, avînd pe conştiinţă golurile din meciurile din deplasare cu Sevilla, FC Vaslui şi Farul. Stancu a costat 250.000 de euro şi are media notelor din Gazetă de doar 5,58, cu care se clasează printre ultimii în topul steliştilor, în spatele lui fiind doar Gigel Coman (5,47) şi Andrey (5,57).

“Un transfer la Steaua l-aş vedea ca pe un nou început în cariera mea. Mi-ar da o nouă motivaţie şi probabil că şi randamentul meu va fi mult peste cel de acum”
Tibi Bălan

Tibi Bălan
– are 26 de ani
– a debutat în Divizia A în februarie 1998: FC Naţional – U Cluj 1-0
– a jucat în Liga I la U Cluj, Gaz Metan, Rapid şi Sportul
– are 106 meciuri şi 21 de goluri în Liga I
– are 6 selecţii în echipa naţională

Negocieri în impas cu Oţelul
După ce Gigi Becali a spus vineri că nu vrea să plătească mai mult de 450.000 de euro pe Vîtcă şi că niciodată nu va da un milion pentru Szekely, Marius Stan, directorul general al Oţelului, a replicat: “Dacă Gigi nu dă 500.000 de euro pe Vîtcă, atunci jucătorul rămîne la Galaţi. Şi dacă nu doreşte să plătească un milion pentru Szekely, atunci îi recomand să-l ia pe Herea de la FC Naţional cu 3 milioane”. (Cătălin Popescu)

7 mai 2007

http://gsp.ro/index.php?a=80841&shift=1