Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Tiberiu Bălan 17.02.1981 Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

#56092
07Ex
Keymaster

Articolul din Prosport la care ovidiu a postat doar un link:

Balan: “Dinamo are mai multe sanse in Liga decat Steaua”

Tibi Balan ii vede mai degraba pe dinamovisti in grupele Ligii Campionilor

Sportul lupta pentru promovarea în Liga I, dar unul din fotbalistii care au evoluat si la reprezentativa nationala îsi doreste mai mult de atât.

Mijlocasul Sportului Studentesc vrea sa evolueze într-o cupa europeana alaturi de echipe de top din tara cum ar fi Dinamo, Steaua, CFR Cluj si Rapid.

Tibi, vrei sa pleci?
Normal. Vreau în Liga I. Vreau sa joc în Europa. Am demonstrat ca pot sa joc la orice nivel. De aici înainte nu mai am ce sa spun, un lucru este clar si îl stie oricine

Domnul Siman ce spune?
Este dispus sa-mi dea drumul, dar nu oricum. In primul rând urmareste ca eu sa prind un contract bun si nu sa ma dea la orice echipa.

Eduard Badescu te lasa? Ce ai vorbit cu el?
Si la antrenamente el mai vorbeste cu mine si îmi reda tncrederea ca sunt un tip care poate produce orcând surpriza. A stiut mereu sa ne faca sa ne simtim ca o adevarata familie. Are o tehnica specifica si ne “citeste” pe fiecare-n parte.

Te-ai vedea la unul din granzii Bucurestiului?
Eu îmi doresc sa joc la una din primele patru clasate.

Cum crezi ca se va descurca Dinamo în Champions League?
Imi place Dinamo pentru ca este o echipa organizata si au atuul cel mai mare, si anume atacul. Au sanse mai mari fata de Steaua. Victoriile aduc victorii. In UEFA nu am vazut-o pe CFR, dar cred ca se va împiedica. Bat cam la limita, la un gol distanta. In aparare seamana putin cu noi, tinând cont de rezultate. Nea Ando îsi pune amprenta.

Comparativ cu anul trecut, in ce fel arata Sportul acum?
Vad o echipa mult mai organizata cu o conceptie total diferita fata de anul trecut. Avem un antrenor care este exact ceea ce are nevoie Sportul la ora actuala. Un tip venit din afara, dornic sa aduca alta mentalitate, ordonat, si înfometat de rezultate. Ne ajuta mult din punct de vedere psihologic si nu pune presiune pe jucatori.

Pe cine vezi candidata la promovare anul acesta?
Basovul este o forta acum. Cred eu ca Razvan Lucescu va avea rezultate bune acolo. Eu sunt de parere ca ar fi bine sa nu ne bage nimeni în seama, pentru ca e bine pentru noi. Vrem sa fim o surpriza placuta pentru multi. Anul trecut am avut un ghinion extraordinar. Multe meciuri le-am terminat la egalitate. Cred ca au fost vreo 14 la numar.

Un mare esec al vostru anul trecut a fost finalizarea fazelor de atac.
Sper sa nu se mai repete situatia si anul asta. Cu lotul din momentul de fata Sportul poate promova. Vom vedea ce baieti or sa mai vina la echipa.