Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Tiberiu Bălan 17.02.1981 Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

#56093
ovidiu
Member

{Un milion de dolari pe Bălan

de Cătălin Gheorghiu , Remus Răureanu
Aceasta e suma pe care Rapid o oferă pentru mijlocaşul Sportului, dar Şiman ar vrea dublu. Cristiano Bergodi mai vrea neapărat un mijlocaş şi conducerea Rapidului a intensificat discuţiile cu Sportul Studenţesc pentru Tiberiu Bălan. “Studenţii” ar fi dispuşi să se despartă de mijlocaşul în vîrstă de 26 de ani, numai că Vasile Şiman şi George Copos n-au convenit încă în privinţa preţului fotbalistului. Patronul din Regie vrea două milioane de dolari, în vreme ce rapidistul ar fi dispus să ofere doar jumătate din această sumă, plus procente dintr-o eventuală revînzare a jucătorului.
Bălan e acum în cantonamentul Sportului, la Braşov, dar e decis să schimbe echipa. “Vreau să plec, nici nu mă gîndesc să mai continuu încă un an în liga a doua. Momentan mi s-a spus să aştept. Aş agrea o revenire la Rapid, dacă vor cădea de acord conducerile celor două cluburi”, a declarat Tibi. Fostul internaţional e cel mai bine plătit jucător din istoria ligii secunde, cu un salariu de 100.000 de dolari pe an! În Giuleşti ar primi aceeaşi sumă, dar în euro.

6 selecţii are Tibi Bălan la echipa naţională
33 de goluri a marcat Bălan în Liga I, dintre care unul pentru Rapid

L-au cedat acum un an
Tibi Bălan a mai jucat la Rapid în perioada 1999-2001, cu Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu antrenori. Giuleştenii au deţinut, pînă toamna trecută, 50 la sută din drepturile federative asupra jucătorului. Au renunţat atunci la procente, ca parte din transferurile lui Costin Lazăr şi Ionuţ Mazilu la Rapid. …
…}

Probabil si posibil, in sfarsit, va pleca. La noi si-a facut datoria. Pacat ca va face tusa. Cel putin asa cred eu.
E mai bine pentru el sa plece. Si pentru echipa noastra. Aici nu cred ca va mai pune prea mult suflet.
Daca suma vehiculata (2 mil. dolari) va fi luata, Simanu s-a scos din nou.