Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Tiberiu Bălan 17.02.1981 Reply To: Tiberiu Bălan 17.02.1981

#56185
dragos
Member

Florin Costea şi Bălan sînt pe făraş! » Steaua s-a decis să cureţe lotul şi două nume grele vor fi puse pe liber

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/florin-costea-si-balan-sint-pe-faras-steaua-s-a-decis-sa-curete-lotul-si-doua-nume-grele-vor-fi-puse-pe-liber-334519.html

Atacantul şi mijlocaşul nu mai fac parte din planurile lui Reghecampf şi ale conducerii din Ghencea şi sînt nevoiţi să-şi caute alte echipe.

Steaua transferă pe bandă rulantă, însă lotul nu va fi supranumeric la startul viitorului sezon pentru că vor fi şi jucători care vor părăsi echipa. Pe lîngă Bicfalvi, Tatu şi foarte probabil Geraldo, alte două nume grele din actualul lot au şanse mari să nu mai prindă la Steaua prima etapă din noul campionat.

E vorba despre Florin Costea şi Tibi Bălan, fotbalişti care n-au dat satisfacţie şi pe care atît Reghecampf, cît şi cei din conducere nu-i mai doresc în continuare. Se caută o soluţie prin care Steaua să scape de ei. Fie li se va propune rezilierea contractului, fie vor fi acceptate eventualele oferte care ar putea sosi pe adresa lor.

Cei doi n-au nici un meci de referinţă în tricoul roş-albastru în campionatul recent încheiat şi sînt consideraţi inutili în proiectul pe care Steaua îl are cu Reghecampf ca antrenor principal. Deşi sînt fotbalişti exclusiv de atac şi au jucat destul de multe partide, cei doi au marcat împreună doar 3 goluri. În plus, lor li se repoşează şi atitudinea pe care au avut-o pe teren atunci cînd au fost folosiţi. “Nici măcar determinare n-am văzut la ei” a fost argumentul celor din conducere prin care soarta celor doi a fost pecetluită.

Florin, al treilea cel mai slab
Pentru Costea cel mare, sezonul trecut a însemnat o mare dezamăgire. A reuşit contraperformanţa de a avea o medie a notelor GSP sub 5, mai precis de 4,87, în spatele lui aflîndu-se doar Gardoş (4,83) şi Machado (4,67).
Cifrele lui Costea în acest campionat:
– a jucat 18 meciuri, dintre care numai 7 ca titular
– a bifat o singură partidă ca integralist
– a marcat un gol şi n-a oferit nici o pasă de gol

Bălan, o pasă de gol la 340 de minute
Deşi a fost adus pentru a rezolva problemele de la mijlocul terenului şi steliştii vedeau în el playmaker-ul ideal, cifrele lui Tibi Bălan sînt dezolante. Are mai puţine pase de gol chiar şi decît Bourceanu, care e închizător. Bălan a oferit o pasă decisivă la aproape 340 de minute.

Cifrele lui Bălan în acest campionat:
– a jucat 16 meciuri, dintre care 9 ca titular
– a bifat o singură partidă ca integralist
– a marcat două goluri şi a oferit două pase de gol
– are o medie a notelor GSP de doar 5,50

Următorul pe lista neagră: Răduţ
Florin Costea şi Tibi Bălan nu sînt singurii pe care Steaua vrea să îi îndepărteze din lot. Cei din Ghencea şi-au pierdut răbdarea şi cu Mihai Răduţ, jucător care n-a dat randament în nici unul dintre cei doi ani petrecuţi în tricoul roş-albastru. Răduţ a venit în vara lui 2010 şi a costat 750.000 de euro.
31 de ani a împlinit Tibi Bălan în februarie, fiind, după Iliev, care va face în august 32 de ani, cel mai bătrîn din actualul lot

“În afara lui Bicfalvi, Tatu, Geraldo, mai sînt doi-trei jucători care ar putea să plece, să vedem ce se va întîmpla în privinţa lor”
Gigi Becali, patron Steaua