Reply To: Dacian Varga 15.10.1984

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Dacian Varga 15.10.1984 Reply To: Dacian Varga 15.10.1984

#56243
adso
Member

UN “STUDENT” ÎN GHENCEA
Vine Varga!
de Eduard Zelgin

Şiman îl lasă pe mijlocaş să joace împrumut şase luni, după care Gigi Becali va decide dacă vrea să-l păstreze

Dacian Varga a devenit una dintre ţintele Stelei pentru perioada de transferuri. Asta şi după ce mijlocaşul în vîrstă de 24 de ani a fost lăudat de Piţurcă în faţa lui Gigi Becali.

“Este un fotbalist talentat, tehnic şi care are viteză. Ar fi bun la Steaua”, a spus selecţionerul despre Varga. În acelaşi timp, la finele acestui tur de campionat, patronul Sportului, Vasile Şiman, l-a anunţat pe jucător: “Ţi-ai făcut datoria aici, poţi pleca dacă vei avea vreo ofertă”.

Mai mult, patronul Sportului a mai făcut o concesie, acceptînd ca Steaua să-l poată ţine pînă în vară, sub formă de împrumut, plătindu-i doar contractul, urmînd ca abia la finele sezonului să-l cumpere pe mijlocaş, dacă acesta confirmă. Tranzacţia e pe placul lui Gigi Becali, care e momentan în criză de lichidităţi, şi are toate şansele să se concretizeze din cîteva motive:

1. Nici Toja, nici Semedo şi nici Szekely nu au dat randament pe postul de mijlocaş stînga. “Avem nevoie acolo de un jucător de picior stîng”, i-a cerut Munteanu lui Becali. Iar Varga se încadrează acestui profil.

2. Gigi Becali pune preţ pe spusele prietenului său Piţurcă. Pleşan, Ovidiu Petre, Bogdan Stancu şi Andrei Ionescu au fost aduşi la Steaua după sfaturile selecţionerului

3. Mijlocaşul se află sub contract de impresariat cu verii lui Gigi Becali, Victor şi Giovanni

4. Între verii patronului din Ghencea şi Vasile Şiman există o relaţie foarte apropiată de prietenie

Mult mai ieftin decît Cesinha!
Pentru a acoperi postul de mijlocaş stînga, Steaua s-a interesat şi de rapidistul Cesinha. Gigi Becali s-a speriat însă de preţul pe care clubul din Giuleşti îl cere pentru o eventuală cedare a portughezului în vîrstă de 28 de ani: 1,5 milioane de euro. De asemenea, şi salariul lui Cesinha este considerat destul de mare: 200.000 de euro.

“Ar fi cazul ca Varga să joace la o echipă mult mai bună pentru că altfel are toate şansele să se irosească”
Victor Piţurcă, selecţioner

“Mi-ar plăcea să joc la o echipă de talia Stelei. Cine nu îşi doreşte să aibă şansa de a evolua în Liga Campionilor şi de a se bate an de an la titlu?”
Dacian Varga, mijlocaş Sportul

“Mijlocaşi stînga sînt în lot, dar am nevoie de unul de picior stîng. Aştept să se concretizeze transferurile, deşi sînt conştient că nu voi primi vreun jucător de 5 milioane de euro”
DORINEL MUNTEANU, antrenor Steaua

35.000 de euro pe an este contractul lui Dacian la Sportul

2010 este anul la care expiră contracul lui Varga cu echipa din Regie

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/vine-varga-113942.html