Reply To: Octavian Chihaia 18.03.1981

#56669
ultrasro
Member

Octavian Chihaia spune că era necesar să facă pasul spre FC Naţional. Chihaia, care va împlini miercuri 23 de ani, a jucat 60 de meciuri în Divizia, reuşind să înscrie 16 goluri

– Octav, cum a fost pentru tine turul de campionat?
– Şi bun, şi rău. Am jucat meci de meci şi asta a contat mult pentru mine, însă, din păcate, am marcat doar două goluri, iar pentru un atacant este vital să înscrie.

– Eşti îngrijorat?
– Nu. Cred că a fost şi o pasă mai proastă pentru mine. Mă gîndesc la ratări, destul de numeroase, deşi la antrenamente exersez de 40 de ori cîte o fază ca să mă perfecţionez şi să marchez în partidele oficiale. E lucrul cel mai important la un vîrf de atac deoarece din asta trăieşti, iar eşecurile din faţa porţii se văd imediat.

– Ţi-e teamă că vei pierde postul de titular?
– Numai Oli va decide acest lucru. Acum sîntem 3 atacanţi, după venirea lui Radu Niculescu, şi poate juca oricine.

– Era o tragedie dacă rămîneai la Sportul?
– Sigur, nu era chiar un capăt de ţară, dar consider că am făcut destul de mult în cariera mea şi meritam să ajung în “A”. Este un pas uriaş deoarece sînt diferenţe enorme faţă de Divizia B: la Naţional sîntem trataţi ca nişte profesionişti, pe cînd la Sportul eram văzuţi ca nişte copii fără personalitate. În Regie, eram tînăr şi nu tratam lucrurile cu seriozitatea cu care o fac acum.

– Ce-ţi propui pentru retur?
– Să dau cît mai multe goluri. O să am nevoie şi de noroc deoarece are o importanţă destul de mare. Dacă ne vom concentra mai mult, putem termina sezonul mai sus.

– Ce părere ai de antrenorul Cosmin Olăroiu?
– El nu face nimic la întîmplare, iar ceea ce aplică e studiat şi vine din Italia, pentru că Oli e fan al campionatului din Cizmă. În plus, este apropiat de jucători, lucru pozitiv pentru noi.