Reply To: 06.09.2003 Unirea Uriziceni – Sportul Studentesc 0-2(0-1)

Home Forums Archive Sezon 2003-2004 Season – Divizia B 06.09.2003 Unirea Uriziceni – Sportul Studentesc 0-2(0-1) Reply To: 06.09.2003 Unirea Uriziceni – Sportul Studentesc 0-2(0-1)

#57169
Tavi
Member

Cine-i mai opreste?

De la venirea lui Dan Petrescu pe bancă, “studentii” nu au pierdut nici un meci, lăsînd impresia că vor defila în acest sezon

Alexandru Stefan (Urziceni)

“Alb-negrii” s-au temut de meciul cu Unirea Urziceni. Întîlneau o formatie potentă din punct de vedere financiar, cunoscută prin relatiile de apropiere cu “federalii” bucuresteni si sustinută de aproape o jumătate din populata orasului. Pe lîngă acestea, gazdele veneau cu “zestrea” de sase puncte din primele două meciuri si dădeau senzatia că îsi pot depăsi conditia de nou-promovată în Divizia B.
Datele au fost cu totul altele pe teren. Practic, soarta meciului a stat în cumpănă doar în partea de debut, cînd gazdele si-au creat prima si singura ocazie consistentă de gol, ratată însă de Pojer. Pe măsura trecerii timpului, echipa din Regie a luat cu asalt poarta adversă, irosind trei oportunităti pînă să dea prima “lovitură”, prin Gigel Bucur, după un “călcîi” de efect al lui Mazilu. Superioritatea evidentă a Sportului s-a concretizat în debutul reprizei secunde printr-o nouă reusită, semnată Bălan. Resemnate, gazdele au ripostat palid, ridicînd capul din iarbă o singură dată, în min. 77, cînd sutul lui Toader din lovitură liberă a trecut peste poarta lui Stanca. Cîstigînd si acest meci, elevii lui Dan Petrescu sînt la al treilea succes consecutiv si s-au instalat deja în pozitia de lider din seria secundă a Diviziei B.

Noul presedinte al Comisei de Disciplină din cadrul FRF, Doru Viorel Ursu, si-a dat demisia din functia de vicepresedinte de onoare pe care o detinea la clubul din Urziceni. Cu toate acestea, fostul ministru de interne a rămas acelasi sustinător înfocat al echipei “alb-albastre”. El nu a ratat nici confruntarea de sîmbătă, întrebînd înaintea partidei: “Unde stăm noi, gazdele?”. La meci a asistat si Gigi Netoiu, un alt apropiat al Unirii Urziceni.

Huzu, “deranjat” de Sef

În timpul primei reprize, la stadion a sosit si Ion Crăciunescu, presedintele CCA. Vîlceanul s-a dus la pauză în loja observatorului Aron Huzu, care le ceruse organizatorilor înaintea meciului să nu fie deranjat de nimeni. Cei doi au conversat pe tot parcursul reprizei a doua, apreciind, la final, că brigada de arbitri s-a descurcat bine.

A injurat arbitrul

Dan Petrescu a avut mai multe reactii nervoase la deciziile “centralului” Augustus Constantin. La o fază din finalul meciului, cînd vîlceanul a acordat o lovitură liberă indirectă împotriva echipei sale, “Bursucul” n-a mai rezistat si a “aruncat” o înjurătură printre dinti: “Du-te la dracu’, că esti prost!”. După meci, Petrescu a apreciat conditiile extraordinare pe care le oferă baza sportivă din Urziceni: “M-am simtit ca în Anglia!”.

Vedete degeaba

Sperantele spectatorilor locali la un rezultat bun se legau, în primul rînd, de evolutiile fostului “astral” Mircea Ciorea si de golurile ex-dinamovistului Batoum. Chiar dacă au mai încercat cîte ceva, cei doi fotbalisti s-au dovedit a fi total nefolositori, fiind schimbati în debutul reprizei secunde.

Unirea Urziceni 0 2 Sportul Studentesc

Nedelcu – Penu, Petcu, Balea – E. Nicu, Cl. Dumitrescu, Pojer, Ciorea (54 L. Toader), Cl. Mutu – D. Gheorghe (77 Ciortea), Batoum (52 H. Chiacu)
Antrenor: Marin Dragnea
Calificativul echipei: ‘
Vedeta: Pojer
Stanca – Irimia, Galamaz, Secăreanu, L. Rusu – T. Bălan, C. Lazăr, Păduret, Maxim (66 Oaie) – Mazilu (77 Negru), G. Bucur (89 Varga)
Antrenor: Dan Petrescu
Calificativul echipei: ”’
Vedeta: T. Bălan
Arbitru: Augustus Constantin (Rm. Vîlcea) ”’
Asistenti: Cristi Nica (Ploiesti) ” si Eduard Dumitrescu (Pitesti) ”’
Spectatori: 3.000
0-1, min. 44: Mazilu a pasat cu căcîiul în interiorul careului, G. Bucur a preluat si a sutat în coltul lung
0-2, min. 51: Nedelcu a respins gresit o minge în careul echipei sale, iar Bălan a înscris cu un lob elegant

8 septembrie 2003