Home › Forums › Archive › Sezon 2003-2004 Season – Divizia B › Stiri din presa – sezon 2003-2004 › Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004
”Nu vreau sa fiu ca Boloni”,
Dan Petrescu spune ca isi doreste sa formeze la Sportul o gasca nebuna dupa fotbal. De asemenea, el il critica pe Ladislau Boloni, declarind ca fostul selectioner isi vorbea jucatorii pe la spate
Dan, cum a fost pentru tine aceasta trecere imediata de la jucator la antrenor?
A fost destul de greu. Eu n-am avut niciodata o vacanta asa lunga, iar acum am stat o luna si jumatate. Intrasem un pic in criza de timp, cu Vasile mai discutasem o data despre eventualitatea venirii mele la echipa pe care o patroneaza si am acceptat fara rezerve sa vin la Sportul. E foarte dificil sa-ti inchei cariera de jucator, dar si mai dificil este dupa aceea sa n- ai nimic de facut.
“Nu-mi place sa pierd”
Doar asta te-a motivat in alegerea ta?
Nu, am venit la Sportul pentru ca mi s-a parut un club cu jucatori foarte dotati, cu potential bun, cu un patron care nu s-a bagat niciodata in murdarii, ba mai mult, a fost dezavantajat in repetate rinduri. O situatie asemanatoare cu cea de la FC National.
Ai putea sa faci o scurta caracterizare a antrenorului Dan Petrescu?
Un tehnician care incearca sa faca un amestec din ceea ce a invatat de la antrenorii pe care i- a avut in Anglia si Italia si sa-si creeze un stil propriu, caracteristic lui.
Dan Petrescu este un tehnician dur sau maleabil?
Eu am iesirile mele, ca orice om, si nu-mi place sa pierd, indiferent ca e o miuta sau altceva. Atunci nu pot sa ma abtin. Mi s-a intimplat si in pauza meciului cu FC National, cind m-am enervat foarte tare. Nu sint adeptul injuraturilor sau a bataii, dar imi place sa spun intotdeauna in fata jucatorului ce cred despre el. Nu vreau sa fiu niciodata un antrenor gen Boloni sa-mi vorbesc jucatorii pe la spate.
“Se sta prea mult la tabla”
Care este lucrul cel mai important pe care vrei sa-l aplici la Sportul si care crezi ca lipseste fotbalului romanesc?
|n primul rind vreau sa lucrez foarte mult la atitudinea elevilor mei, ceea ce am incercat cu bune rezultate, zic eu, si la FC National. Aici ma refer la stilul lor de viata, la comportamentul de zi cu zi, la alimentatie si asa mai departe. La Sportul sint multi tineri, necasatoriti, care sint mai greu de controlat, dar si antrenorul are rolul sau in aceasta problema.
Referitor la conceptia de joc, ce intentii ai?
Vreau sa nu primim gol. Asta este premiza de la care vreau sa plec, avind in vedere ca apararea a avut o evolutie slaba sezonul trecut. Apoi, atacantii de care dispun au potential bun, pot aduce usor golul. De asemenea, cred ca una din deficientele fotbalului de la noi este in plan tactic. Se sta prea mult la tabla, in loc ca antrenorii sa exerseze cu jucatorii pe teren.
A renuntat la meciul de retragere din respect pentru Gica Hagi
|n aceasta vara, Dan Petrescu impreuna cu Gica Popescu, prietenul sau de-o viata, au discutat despre un proiect interesant, si anume, organizarea unui meci de retragere comun. “Vorbisem cu multi dintre fostii nostri coechipieri. Zola, Desailly, Poyet ma sunau mereu sa ma intrebe cind va fi meciul, dar pina la urma am convenit si eu, si Gica sa renuntam. Am facut-o in primul rind din respect pentru Hagi. El a fost exponentul nostru al generatiei de aur si a avut parte de o retragere deosebita. Ne-am gindit ca e mai bine ca lumea sa ramina in amintire doar cu acel moment special, unde practic si noi majoritatea coechipierilor din anii ’90 ne-am retras o data cu el”.
Englezii nu l-au uitat pe Dan
Antrenorul Sportului, Dan Petrescu, este cazat impreuna cu echipa sa la hotelul Capitol. Pina ieri aici a locuit si un grup de turisti englezi care l-au recunoscut imediat pe “Bursuc”. “Incredibil, e chiar fostul jucator al lui Chelsea!?”, au intrebat-o insularii pe receptionera, iar aceasta i-a povestit fostului international cum ieri dimineata, cind autocarul se pregatea sa se intoarca la Bucuresti cu grupul, doi dintre turistii englezii au intirziat plecarea sperind sa-l intilneasca pe Dan in holul hotelului.
Vrea mai mult fair-play intre tehnicieni
Din noua sa postura de antrenor, Dan Petrescu intentioneaza sa propuna Ligii citeva reguli pe care tehnicienii nostri sa le aplice la meciuri. “Chiar daca eu activez deocamdata la Divizia B, cred ca ar fi bine sa existe mai mult respect intre antrenorii din Romania. |n acest sens as vrea sa se introduca si la noi obiceiul managerilor englezi, care intotdeauna dupa joc, indiferent de rezultat, de ceea ce s-a petrecut pe gazon, vin imediat si-si dau mina, ignorind orice urma de adversitate”, a explicat Petrescu.