Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

Home Forums Archive Sezon 2003-2004 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2003-2004 Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

#58989
ion
Member

@Ultras wrote:

“Toate astea din cauza lu’ porcu’ de Siman” (04.09)

Dan Filoti, seful Departamentului fotbal intern la ProSport, a dorit să vorbească la telefon cu Valentin Alexandru. Deoarece această discutie este elocventă pentru comportamentul, gîndirea si conduita unui important functionar din fotbalul românesc, publicăm, cuvînt cu cuvînt, continutul dialogului ce a avut loc între cei doi (doar înjurăturile, exagerat de vulgare, le vom înlocui cu trei puncte), precum si interventiile unei alte persoane aflate lîngă Valentin Alexandru, probabil un oficial de la FC National.

Istoria povestii

La data de 29 august 2003, Valentin Alexandru declara: “Dacă voi face vreodată cea mai mică ilegalitate, voi demisiona”.
La data de 1 septembrie 2003, ProSport a publicat declaratia unui oficial al clubului Dinamo : ‘’Făcută public, o asemenea declaratie ar avea o mare greutate în orice tară civilizată. Nu-si face nimeni illuzii că se va întîmpla asta vreodată”. Acesta a dorit să nu îi fie dezvăluit numele.
În aceeasi zi, la ora 11:00, Valentin Alexandru, secretar general al LPF si membru în CE al FRF, l-a sunat pe Dorin Chiotea, redactor-sef al ProSport, pentru a cere socoteală. Dorin Chiotea i-a comunicat că Dan Filoti absentează în interes de serviciu, dar că îi va spune să îl sune după ce se va întoarce. La data de 2 septembrie 2003, la ora 14:45, Dan Filoti l-a sunat pe secretarul general al LPF, pe telefonul mobil al acestuia.
Convorbirea este redată în pagina alăturată. Cititi si vă cruciti!

Dan Filoti: Alo, bună ziua, domnule Alexandru!
Dan Filoti vă deranjează.
V. A.: Da, vă ascult!
D. F.: Am înteles că m-ati sunat ieri, că ati vorbit cu Dorin si rămăsese să vă sun eu.
V. A.: Eu nu v-am sunat pe dumneavoastră.
D. F.: Nu, pe Dorin l-ati sunat si voiati să vorbiti cu mine.
V. A.: Nu voiam să vorbesc cu tine. Nu am ce să mai vorbesc, pentru că asa cum te-ai comportat cu articolul ăla, n-am ce să vorbesc.
D. F.: Întelesesem că voiati să mă bateti…
V. A.: Si care-i povestea?
D. F.: Nu e nici o poveste, dar nu mi se pare că e un discurs demn de un…
V. A.: Ce-am avut, i-am transmis lu’ sefu’ tău.
D. F.: Am înteles.
V. A.: Pentru că un ziarist… dacă esti ziarist adevărat, vii si verifici, bă, nu-mi ceri tu mie demisia. Cine esti, să-mi ceri mie demisia?
D. F.: Nu eu v-am cerut demisia, domnule Alexandru.
V. A.: Bă, vrei să-ti arăt articolul? Tu mi-ai cerut demisia. Eu am onoare cît tot neamul tău la un loc, bă, ca să stii si tu!
D. F.: Auziti! …
V. A.: Eu stau în trei camere.
D. F.: Si eu stau într-o garsonieră.
V. A.: Te priveste.
D. F.: Si pe dumneavoastră vă priveste.
V. A.: Nu mă interesează conditiile în care stai tu, că nu mă trag de c…e cu tine.
D. F.: Auziti, încercati să…
V. A.: (zgomot)… că i-as fi chemat eu pe cei doi jucători, dacă stii să le citesti, dar cred că e o mare problemă pentru tine…
D. F.: Într-adevăr, e o mare problemă, că n-am fost la scoală.
V. A.: Pe mine nu m-alegi nici tu si nici părintii tăi, m-aleg ăia.
D. F.: Ce legătură au părintii mei în toată treaba asta?
V. A.: Măi, ti-am spus, dacă esti ziarist, dacă esti… să-mi demo…
D. F.: Nu sînt, din moment ce-mi spuneti că nu stiu să citesc, ce ziarist sînt eu? Eu v-am sunat să vorbesc pe un ton civilizat, văd că ridicati tonul la mine, mă înjurati…
V. A.: (zgomot)… în toată tara, eu muncesc de 40 de ani în fotbal, nu mă faci tu (zgomot)…
D. F.: Multi înainte!
V. A.: … nu-mi ceri tu mie demisia, cică ‘’dacă are onoare, dar stim noi că n-are’’.“Dacă am gresit îmi dau demisia”
D. F.: E o declaratie. Alo! E o declaratie a unui oficial dinamovist.
V. A.: Dacă am gresit, îmi dau demisia în continuare.
D. F.: Bine, nu s-a făcut nici o greseală la ligă, asta numai presa a inventat totul. Totul a fost corect…
V. A.: Păi demonstrează, bă, nu veni, cu…
D. F.: Bine, nu dumneavoastră…
V. A.: Nu vrăjeală de doi lei la coltul străzii, cum faceti voi. Eu muncesc aici măi…
D. F.: Noi nu muncim…
V. A.: … conduc un fotbal profesionist, nu ca tine, (zgomot)… trei c…i pe doi lei.
D. F.: Nu stiu cît de profesionist este…
V. A.: De unde stii tu, mă, dacă e sau nu profesionist?
D. F.: E o părere personală.
V. A.: Cine esti tu, băi handicapatule, să-mi spui mie… (se aude un zgomot)
D. F.: Alo, alo, alo!
V. A.: Du-te-n g…u mă-tii de jigodie! (aruncă telefonul probabil pe birou)
V. A.: Băga-mi-as p…a în mă-ta!(cineva din cameră îl întreabă cine era la telefon)
V. A.: Unu’, Filoti, care mi-a cerut demisia ieri, că de ce l-am legitimat pe Chihaia? Păi cum să vorbesc cu un retardat ca ăsta? (aceeasi voce care nu se distinge comentează ceva)
D. F.: Alo!
V. A.: F…u-ti gura mă-tii! Zice, ‘’lasă că stiu eu ce se face’’. Demonstrează, bă, ce se face la ligă, handicapatule! (zgomot) Băga-mi-as p…a, cine esti tu, bă, derbedeule?(aceeasi voce necunoscută): Telefon privat…
V. A.: F…u-ti mortii mă-tii să-ti f…t!
Interlocutorul: … telefon privat, ce i-ai dat tu numărul?

V. A.: Cică “am înteles că ati vrut să vorbiti cu mine”. Eu să vorbesc cu tine, mă?! Eu l-am sunat pe Chetea, ăla, sau cum îl cheamă? Chiotea. Deci el m-a sunat, că l-a pus ăla. Să-si ceară scuze. Da’ am priceput despre ce e vorba. Păi tu stii să citesti documentele, mă handicapatule? “Nu, că am înteles că dumneavoastră voiati să mă sunati pe mine, că vreti să vorbim”. Eu să vorbesc cu tine? Cine esti tu să vorbesc cu tine. B…a-mi-as p…a în mă-ta! Scrie, bă, de ultimul viol, nu să scrie la sport.
Cine e ăsta, mă?
Interlocutorul: (vocea pare cunoscută): Un sfrijit, un ăla…
V. A.: Băga-mi-as p…a în mă-ta si în neamu’ mă-tii care te-a făcut. Ziaristu’ p…ii! Auzi, cică “dacă Vali Alexandru va demisiona”, mai jos “dacă are onoare. Dar cum stim că-n fotbal onoarea nu se practică…”. Păi eu n-am onoare, mă, f…u-ti gura mă-tii?! Tu-mi spui mie că n-am onoare?
Interlocutorul: Unde scrie, mă, la Gazetă sau la ProSport?
V. A.: La ProSport a scris, mă! Că n-am onoare, auzi, mă! Că nu demisionez. … Păi o făceam dacă nu era în regulă? (zgomot)… si asta doar din cauza lu’ porcu’ ăla de Siman. Că el a mers la răsucite, la nu stiu cum, cu Chihaia la Rapid, cu Ciubotariu la tine. (Ne dăm seama că interlocutorul este de la National, probabil) Si pentru că ne-a iesit bine (zgomot)… păi tu ce faci, mă, ce vorbim cu el si ce… păi banii au ajuns la mine, mă, sau la el? (discutii, nu se întelege nimic, apoi îsi aduce din nou aminte de colegul nostru)… F…u-ti Filoti, băga-mi-as p…a-n sufletu’… (zgomot)… băga-mi-as p…a în mă-ta…de retardat. Filoti! F…u-ti Filoti al mă-tii. Auzi, mă, m-a sunat că cică “am auzit că vreti să vorbiti cu mine”. Eu cu tine nu vorbesc, mă, handicapatule. Du-te f…u-ti mortii mă-tii să-ti f…t, că dacă te prind te bat. Băga-mi-as p…a în mă-ta să-mi bag. Nici nu stiu cine e ăsta? (zgomote)“Si adică ce să scriu, că la ligă nu se fac?” Scrie, bă, dacă se fac, dar poti să demonstrezi? Cine estu tu, mă, f…u-ti m…tii mă-tii să-ti f…t, de jegos. Omul de la National: N-au nici bani, n-au nici sapte ani de acasă, aia în primul rînd.
V. A.: I-auzi bă, duminică, la două jum’ate, era ziua lu’ cumnată-mea, eram undeva la tară la niste prieteni. Duminică. Orice om normal, între două si cinci, nu suni!Interlocutorul: Păi da nu e mă, nu-i spui: măi băieti, v-am dat eu telefonul personal să mă sunati?“Vrei să spun cum l-ai făcut pe Mutu?!”
V. A.: Si sună la două jumate: “Dom’ne, vreau să stiu care e pozitia dumneavoastră fată de declaratia lu’ Nicolae’’ (referire la patronul lui FC Brasov). Bă, f…u-ti gura mă-tii, un’ te-a făcut mă-ta, mă, pe scară, pe la spate? La două jumate, duminica, e ziua mea liberă, dorm! Tu-ti faci meseria pe nervii mei? Du-te-n mă-ta-n cur în Vietnam dacă vrei să iei premiul Pulitzer! Să-ti tragă ăia gloante în cap, în Afganistan. Nu să stai să scrii de mondene aici. Cine dă m…e si cine nu dă m…e din fotbalul românesc. Ziaristii p…ii! “Falsuri, dom’ne, dacă are onoare, da’ n-are că nu-si dă demisia”. Da stii să citesti, că aici e problema? F…u-ti gura mă-tii să-ti f…t! (zgomot) Mă doare-n p…ă de tine.
V. A.: Ieri, m-a sunat Tică Dănilescu, că dom’ne, cu ălaltul cu transferu’…Interlocutorul: Cu Domocos?
V. A.: Nu, cu ăstia cu (zgomot)…“nu dom’ne, că i-am zis la misto lui Gino că fac contestatie”. Ei s-au întîlnit cu ziaristi la Ljepajas, unde au fost si “dom’ne, acolo la Ljepajas, ziaristii spun că i-au făcut pe Chihaia, pe Ciubotariu”… Bă, da’ tu stii despre ce e vorba? Vrei să m-audă ăstia, mă, să spun cum i-ai făcut tu pe Mutu, pe Codrea si pe Claudiu Niculescu? Chiar vrei să spun? Mai du-te-n p…a mea de jigodie! Si noroc că a intervenit Cristi, ăstaaa, Borcea, “nea Vali, hai bre că mata esti cel mai tare, noi te respectăm. A gresit…” Păi nu gresesti, bă, cu … că d’aici a plecat toată treaba, de la Tică. Păi tu gresesti pe demnitatea mea?
Interlocutorul: Ei zic că fac război psihologic, mă, înainte de…
V. A.: Da, păi asta cred, diversiunea asta este de căcat, stiu, da. El, ce se întîmplă? El e pe cracă acolo si cînd prinde un fir stie că îl păcăleste pe Badea. Se duce la Badea, care nu stie d’astea, amănunte. Tu barem esti implicat, ei vorbesc altă limbă. Dar tu ai bunul-simt să spui “dom’ne, din cîte stiu eu”, oricum esti două clase peste el. Se duce si-i sopteste: “Domnu’ Badea, stiti, am observat eu, putem să contestăm meciul cu cutare, că asa…”, Mă, du-te-n gura mă-tii, de jeg penal, că ai furat de la Steaua, tu si cu Angelescu, un milion de parai, f…u-vă în gură să vă f…t!.
Interlocutorul: După aia cu Chihaia, o bagă cu Domocos. Cică îl contestă pe Domocos. În contract zice că dacă nu achită banii către Dinamo, declară că nu e meci valabil sau o chestie d’asta.
V. A.: Nu poate să fie, da’ în fine! Să vină la comisie dacă e. (zgomot)… mă, da’ nu e făcut de Netoiu?
Interlocutorul: Da, mă…
V. A.: Si ce treabă are cu tine?
Interlocutorul: (zgomot) … spune, bă, declară că i-am dat banii lui Borcea si nu mi-a dat chitantă!

CARTE DE VIZITA

Data si locul nasterii: 1 decembrie 1945, Ploiesti
Profesia de bază: constructor de drumuri si poduri
Are un fiu, Eduard, care activează în functia de director general la FC Petrolul Ploiesti

Palmares:

Ca gimnast, în 1962, a cîstigat titlul national de juniori la cal cu mînere. A jucat fotbal la juniorii clubului Petrolul, în 1962-63, si la Sportul Studentesc Brasov, 1963-65.
Activitatea de conducere: 1984-90 – membru în Biroul FRF. Din august 1990, a devenit vicepresedinte al FRF. Din 1999 – secretar general al LPF

Nu ne oprim aici! Valentin Alexandru va “vorbi” si în numărul de mîine.

4 septembrie 2003

ABSOLUT STUPEFIANT!!!!!!
Nu ca nu m-as fi asteptat altceva de la el dar are un tupeu de mafiot sadea!In mod normal unul din sefii acestei tari ar trebui sa dea cu el de pamint si sa-l trimita la crescut porci !In mod normal ar trebui sa dea socoteala pt ce a zis cu gurita lui