Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

Home Forums Archive Sezon 2003-2004 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2003-2004 Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

#59020
Ultras
Member

REMEMBER: Sportul – Ceahlaul
Din nou repetenti

Toate încercãrile disperate ale bucurestenilor de a-l învinge pe Lefter s-au “magnetizat” de apãrãtorile ascunse în jambierele lui Goian

Asistentã tristã. Ploaie. Ici, colo, cîte un bãtrînel stingherit de vîntul rece. Pe unul îl cheamã Bãrbulescu si dã fuga la masa presei.

Nu e ziarist. Dar se vede de la Universitate cã tine cu Sportul. Se asazã linistit pe bãncile reci, fãcîndu-si loc peste praful etern al stadionului. Nu scoate un cuvînt, pentru cã n-are de ce. Goian e peste tot. La mijloc nu-i pasã de nimic, iar cînd se-ncinge gluma în preajma lui Lefter, magnetizeazã cu apãrãtorile ascunse în jambiere mingile trimise cu siretenie de Maxim, Ciubotariu sau Dinitã. Bãrbulescu suferã! Dar nu protesteazã. La fel si echipa lui. E asprã, dar ineficace. Mingea se duce spre gol. E final de reprizã. Apare din senin Goian. Încearcã sã le facã un cadou bucurestenilor, dar se opune colegul Alistar. Bãrbulescu e cu ochii pe Salomir. Faulteazã grosolan Brujan. Victima e Maxim, dar Brujan nu renutã si-l mai curenteazã scurt cu crampoanele chiar sub ochii arbitrului. Salomir observã, dar privirea-i fuge speriatã în directia portii lui Lefter. Acolo asteaptã Alistar, care, dornic de o bîrfã scurtã, se ia la vorbe linistite cu omul în negru. E doar fault. Bãrbulescu ofteazã. Jucãtorii Sportului îl copiazã si repriza se încheie asa cum a început. Mohorîtã si ploioasã. De-abia iesiti de la vestiare, “studentii” rãmîn mai putini pe teren, dupã o corectie aplicatã de Stancu lui Nohai. Vine, inevitabil, golul lui Burdujan. Bãrbulescu e înmãrmurit. Nici bara lui Farmache nu mai conteazã. Studentii sînt din nou repetenti. La fel si Bãrbulescu!

“Dã-ti, te rog, douã palme !”
Sustinãtor frenetic al gazdelor, profesorul Traian Tomescu nu avea cum sã lipseascã de la meciul de sîmbãtã. Si ca sã-si facã simtitã prezenta mai simpatic, dumnealui a salutat pe toatã lumea, nu înainte de a întreba: “Dumneata cine esti?”. Iar asta pentru cã bãtrînetea, bat-o vina, slãbeste vederea. Cînd a ajuns în dreptul lui Doru Covaciu, fost jucãtor al “alb-negrilor”, profesorul, malitios din fire, l-a rugat imperativ: “Dã-ti, te rog, douã palme!”, gest pe care Covaciu l-a executat instantaneu, cu zîmbetul pe buze.

Siman vrea cît mai repede alt antrenor
Vizibil afectat dupã înfrîngere, presedintele Vasile Siman a recunoscut cã se gîndeste la aducerea unui nou antrenor si crede încã în salvarea Sportului de la retrogradare: “A fost un meci slab si am pierdut la singura ocazie pe care au avut-o oaspetii. Mã gîndesc, sigur cã da, sã aduc un antrenor”. De partea cealaltã, Gheorghe Stefan preciza: “Azi am avut noroc. Ne asteaptã un meci greu miercuri, cu Steaua, si asta mã intereseazã cel mai mult acum. Dacã vor fi mai buni ca noi, nu mã supãr sã ne batã. Dar asta vom vedea la Piatra!”.

Salomir greseste, “Regia” plãteste
Arbitrul Marian Salomir a procedat corect cînd l-a eliminat pe Stancu în minutul 48, eliminare care a stricat echilibrul jocului. Referitor la aceastã fazã, antrenorul Zamfir avea sã declare: “Am vãzut cum l-a lovit pe Nohai cu cotul în gurã. Eram foarte aproape si chiar dacã e jucãtorul meu, nu am de ce sã-l apãr. Merita eliminat. În schimb, rãmîn la pãrerea cã Luput trebuia si el eliminat în minutul 11”.
Marian Salomir nu este unul dintre arbitrii slabi ai campionatului. Dimpotrivã, el se numãrã printre “bãietii” buni, chiar dacã pe terenul de fotbal se îmbracã în negru. Cineva zicea cã negrul chiar îl prinde! Numai cã lucrul acesta nu l-a ajutat la meciul Sportul – Ceahlãul. Nici nu începuse bine partida si Salomir s-a grãbit sã facã scãpatã doar în galben o sanctiune care atrãgea o singurã culoare: rosu. Ce s-a întîmplat? Înscris perpendicular spre poarta lui Lefter, Dinitã nu-l avea în cîrcã decît pe Luput. În goana spre poarta nemteanã, atacantul bucurestean i-a croit drum balonului usor lateral dreapta. Dupã cîteva tentative neregulamentare ale fundasului nemtean de a-i stopa lui Dinitã drumul spre gol, previzibilul s-a produs, iar bucuresteanul a gustat, în cãdere, din verdele gazonului. Salomir i-a arãtat doar galben lui Luput. Era minutul 11 si era prea devreme pentru ruperea meciului… Cum Sportul a pierdut pînã la urmã jocul, tot “Regia” a plãtit, desi n-a gresit. (Silviu Marculescu)