Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

Home Forums Archive Sezon 2003-2004 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2003-2004 Reply To: Stiri din presa – sezon 2003-2004

#59108
cameliu
Member

Interviu cu Petrescu (din Ev. Zilei):

“Antrenorii din Divizia A folosesc un sistem defensiv depasit”

Daniel Contescu
Marti, 11 Noiembrie 2003

Dan Petrescu pregateste echipa cu cea mai buna aparare din fotbalul romanesc

Cu Dan Petrescu pe banca tehnica, Sportul Studentesc este echipa care a primit cele mai putine goluri in acest sezon. Secretul succesului consta in folosirea arhicunoscutului sistem de joc cu patru fundasi, patru mijlocasi si doi atacanti. Formatia din Regie ocupa fotoliul de lider in Seria B2. De-a lungul a 12 etape, “studentii” au marcat 35 de goluri si au incasat doar doua. In afara Stelei, doar Dinamo incearca sa impuna in Divizia A modulul 4-4-2, insa antrenorul Ioan Andone spune ca, deocamdata, n-are jucatorii potriviti pentru a-l pune in practica. “Bursucul”, component de baza al generatiei de aur, nu intelege de ce tehnicienii din prima liga au ramas incremeniti in sistemul falimentar cu cinci aparatori.
Cum se explica faptul ca Sportul a incasat doar doua goluri?
Pentru ca evolueaza cu patru fundasi. Doar Sportul si Steaua, in Divizia A, folosesc cu brio acest sistem in fotbalul romanesc. M-a ajutat si faptul ca echipa juca deja in formula 4-4-2. Unul dintre motivele pentru care am acceptat sa preiau echipa a fost acela ca se mergea pe aceasta formula.
Ce calitati trebuie sa aiba jucatorii pentru a da satisfactie in acest modul?
In primul rind, sa posede o viteza foarte buna. Nu se mai foloseste marcajul “om la om”, precum la 5-3-2. Trebuie sa fie inteligenti, sa stie cum sa tina linia apararii. 5-3-2 e un sistem depasit. Nu se mai joaca asa ceva in Europa si nu pricep de ce antrenorii de la noi il folosesc in continuare.

“Visez sa antrenez in Anglia, la Chelsea”

Ai jucat vreodata cu cinci aparatori?
Nu, pentru ca 4-4-2 e cel mai sigur sistem. Nu intimplator Steaua a incasat doat trei goluri, avind cea mai buna aparare din Divizia A. Rachita nu are o viteza asa mare, insa joaca bine la Steaua pentru ca e inteligent. Am evoluat opt ani, in Anglia, in acest sistem si a dat roade. La fel juca si Zdenek Zeman, la Foggia.
De ce restul tehnicienilor din prima liga au ramas incremeniti in vechiul sistem?
Pentru ca ei cred ca e mai sigur. S-a dovedit insa ca nu e asa.
Cum gestionezi criza financiara din Regie?
Peste tot sint probleme cu banii.
Obiectivul Sportului este revenirea in prima liga?
Da. Sportul nu se gindeste decit la promovare.
Visezi sa ajungi la Steaua?
Nu se pune problema. Steaua are antrenor. Visul meu este sa antrenez in Anglia. Eventual, la Chelsea, echipa mea de suflet, dar imi dau seama ca acest lucru e aproape imposibil.