Reply To: Gheorghe Mulţescu 13.11.1951

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gheorghe Mulţescu 13.11.1951 Reply To: Gheorghe Mulţescu 13.11.1951

#59524
dragos
Member

Petrolul: facerea de bine
May 30th, 2012 | Fotbal intern

N-ar strica să ne bucurăm că, după despărțirea de U Cluj, Florian Walter promite să transforme Petrolul Ploiești într-o echipă cu veleități europene, care să atace locurile 1-5. Cu cît se vor întări mai multe cluburi, cu atît campionatul va fi mai puternic și mai bine reprezentat pe plan internațional. La asta ar trebui să visăm.

Destui s-au arătat însă contrariați că noul investitor, atras în Prahova și de vechiul său asociat Dan Capră, nu l-a oprit pe antrenorul Gigi Mulțescu, ci l-a instalat în locul acestuia pe Mircea Rednic, care tocmai eșuase, pentru a șaptea oară, în tradiționalele tratative cu Standard Liège. Sau pentru a zecea oară, greu de ținut minte!

Deoarece se atașaseră de Mulțescu, fanii Petrolului n-au ezitat să-și arate nemulțumirea. Vreo 500 s-au strîns deunăzi să ceară continuarea colaborării cu fostul tehnician, dar nu i-a băgat nimeni în seamă. Au protestat degeaba. Aflîndu-se în joc banii lui Walter și ai lui Capră, cu precădere ai celui dintîi, sigur că e dreptul lor să numească antrenorul. Al lor și numai al lor. Cine plătește decide, așa ar trebui rînduite lucrurile ca treaba să meargă strună. Doar că între teorie și practică se întinde drum lung.

În paralel cu punerea pe liber a lui Mulțescu, pe suporterii “lupilor” i-a deranjat și faptul că Rednic a sosit de la Astra, cunoscut și recunoscut fiind amănuntul că formațiile din același oraș se iubesc precum șoarecele cu pisica! Infinit mai numeroși, fanii găzarilor nu par entuziasmați de sosirea Puriului.

Într-un moment în care zvonurile se bat cap în cap, auzindu-se chiar că un fond de investiții britanic, legat și de suedezul Sven Goran Eriksson, ar umbla să cumpere clubul, statistica îl recomandă pe Mulțescu.

Pentru că a găsit Petrolul cu 19 puncte din 23 de etape și a realizat 20 în următoarele 11 meciuri! A preluat echipa de pe poziția 17 și a terminat pe 14, dar a dus-o la un moment dat pe 11, după care, asigurîndu-și prezența în Liga 1, a pierdut acasă, ba și cu 0-3, cu deja retrogradata Sportul!

Grație unui tur de forță care a salvat o garnitură ce părea condamnată, Mulțescu trebuie considerat unul dintre performerii sezonului de primăvară. Alături de Reghecampf, de acord că în urma acestuia, dar înaintea celorlalți colegi de breaslă.

Din păcate însă, modul în care tehnicianul în discuție a fost izgonit, i s-a trîntit ușa în nas, constituie încă o dovadă că fotbalul nostru obișnuiește să încurce borcanele! Că nu știe să răsplătească meritele și nici să prețuiască valorile.

Vorba lui Mulțescu însuși, rostită recent la Recursul etapei: Rareori o faptă bună rămîne nepedepsită la noi!”.

Petrolul: facerea de bine