Reply To: Cine va fi viitorul nostru antrenor?

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Cine va fi viitorul nostru antrenor? Reply To: Cine va fi viitorul nostru antrenor?

#61388
ultrasro
Member

Chiar dacă nimic nu prevestea, mai ales că Rapid a încheiat turul campionatului pe podium, în Giuleşti lucrurile s-au învolburat dintr-o dată. Scandalul privitor la numirea unui preşedinte în Grant, iscat la începutul săptămînii, pare să fi fost de fapt o farsă. “În cel mult două săptămîni vom avea o organizare de nivel european”, declara George Copos la finalul întîlnirii de sîmbătă seară, lăsîndu-i pe ziarişti să creadă că se referă la Marcel Puşcaş, al cărui nume fusese vehiculat în urmă cu cîteva zile. De fapt, planul său era cu totul altul. Conducerea executivă a clubului le-a fost oferită lui Ioan Becali şi lui Dinu Gheorghe, iar antrenor va fi numit fostul internaţional Dan Petrescu. Deciziile majore vor fi luate de un Comitet Director format din cinci persoane, din care vor face parte Becali, Gheorghe, un reprezentant de la Ana Group, unul de la LukOil şi unul de la sponsorul principal LaDorna.

Schimbare va fi făcută de Adunarea Generală

Astăzi sau cel tîrziu miercuri, patronul formaţiei din Grant va prezida o Adunare Generală în care conducerea clubului va fi modificată din temelii. După ce astă-vară tratativele cu Becali păreau căzute, ele au fost reluate săptămîna trecută, iar impresarul a decis acum să accepte preşedinţia grupării giuleştene. De asemenea, în şedinţă va fi discutată şi înlocuirea lui Mircea Rednic cu actualul antrenor al Sportului Studenţesc, Dan Petrescu, deocamdată fiind neclar motivul demiterii actualului “principal” de la Rapid.

Rednic a nimerit în plină şedinţă a lui Copos cu noua conducere

Lucrurile au fost bătute în cuie ieri după-amiază, cînd la Crowne Plaza s-au întîlnit George Copos, Dinu Gheorghe, Ioan Becali şi Dan Petrescu. Surse din apropierea patronului formaţiei din Grant susţin că, ironia sorţii, întîlnirea celor patru a fost surprinsă chiar de Mircea Rednic, ajuns la birou patronului cu cei doi reprezentanţi ai grupării FC Bruges. “Deocamdată mie nu mi-a făcut nimeni de la Rapid nici o propunere. Dacă mi se va face, atunci normal că mă voi gîndi, căci este un club important în România. Vă rog frumos să mă lăsaţi acum, căci sînt foarte bolnav”, a afirmat Petrescu.

Rednic a evitat şi el o declaraţie tranşantă, însă starea sa de spirit părea destul de proastă. “Nu am auzit de vreo schimbare a mea, dar mă aştept la orice. Eu am spus imediat după meciul cu FC Argeş că e posibil să nu mai continuu. Însă, cu toate greşelile pe care le-am făcut, nu ştiu dacă e normal să se întîmple aşa. Totuşi, deocamdată nu am fost anunţat de nimic aşa că nu are rost să vorbesc”, a declarat Rednic, în al cărui glas se putea simţi resemnarea.

“Puriul” spre Craiova

Mircea Rednic pare să fi bănuit că are zilele numărate în Giuleşti, motiv pentru care nu a rupt legăturile cu conducerea formaţiei din Craiova. Foarte probabil, viitoarea destinaţie a actualului antrenor rapidist va fi Universitatea, unde ar urma să lucreze împreună cu Pavel Badea, cel care a condus “Ştiinţa” după ce Sorin Cîrţu a plecat de la echipa din Bănie.

Puşcaş n-a mai fost căutat

Marţea trecută, George Copos s-a întîlnit cu Marcel Puşcaş la hotelul acestuia din urmă şi au discutat strategia clubului pentru următoarea perioadă. Din acel moment însă, cei doi nu au mai vorbit, deşi rămăsese ca patronul grupării din Grant să întocmească un proiect din contractul de preşedinte pe care urma să i-l propună fostului antrenor şi jucător al Rapidului. În ciuda acestei tăceri, sîmbătă seară Copos a declarat că “sîntem aproape de o înţelegere cu Puşcaş”.

“Nu-mi vine să cred, e o veste surprinzătoare. Parcă nu e posibil să fie schimbat antrenorul”
Adrian Iencsi

“Nu sîntem noi, jucătorii, în măsură să discutăm despre aşa ceva. Dacă echipa e pe locul trei cred că nu Rednic e vinovat. În plus, avem şanse la ambele obiective, aşa că…”
Marius Măldărăşanu

George Copos – preşedinte de onoare

50 de ani, avere peste 150 de milioane de dolari, locul 14 în topul celor mai bogaţi români

Ioan Becali – preşedinte executiv

51 de ani, impresarul majorităţii fotbaliştilor români. A declarat că vrea să renunţe la munca depusă în ultima vreme şi să-i lase în locul său pe fratele sau, Victor Becali, şi pe Gică Popescu

Dinu Gheorghe – preşedinte Consiliu director

48 de ani, fost preşedinte la Rapid în perioada în care Mircea Lucescu a antrenat în Grant şi a cîştigat al doilea titlu din istoria clubului

Dan Petrescu – antrenor

36 de ani, fost internaţional român, 95 de jocuri disputate în tricoul României. Sezonul trecut a fost secund al lui Walter Zenga la FC Naţional, iar în prezent e antrenorul Sportului Studenţesc

“Este al doilea moment important pentru Rapidul modern, după cel din 1997, cînd Mircea Lucescu a venit să antreneze aici. Referitor la eventualele schimbări care vor fi făcute, Giovanni este cel care va decide în privinţa lor, căci conform contractului pe care l-am stabilit are autoritate în toate privinţele. El va fi confirmat în funcţie de Adunarea Generală de azi”
George Copos

“E adevărat, am bătut palma cu George Copos şi voi fi preşedintele Rapidului. Primul meu obiectiv este să-l aduc pe Dan Petrescu antrenor principal. Azi îi voi face o propunere oficială pe care sper să o onoreze în condiţiile în care îşi va rezolva despărţirea de Sportul”
Ioan Becali