Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gheorghe Bucur 08.04.1980 Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

#61799
dragos
Member

@dragos wrote:

in prosportul de azi cititi un interviu cu gigel sub titlu – “GIGEL VREA SA PLECE DIN REGIE.”

iata interviul:
Bucur: “E timpul să plec din Regie”

Gigel Bucur a fost cel mai bun jucător al echipei lui Dan Petrescu în acest an. Şi-a împins echipa spre Divizia A, a înscris 10 goluri în tur şi a dovedit că e un fotbalist de clasă. Vîrful “studenţilor” şi-ar dori ca ascensiunea sa să continue pînă la echipa naţională.
Gigel, a fost cel mai bun an al tău?
Gigel Bucur: Se putea şi mai bine. Dacă m-aş fi calificat cu Sportul în semifinalele Cupei României, atunci ar fi fost un an bun. Aşa, e doar un an obişnuit.
Gigi Becali a spus că nu te ia la Steaua fiindcă eşti prea scund…
E părerea dînsului, nu mă deranjează. Dacă stau să mă gîndesc, marii fotbalişti au fost mai mici de înălţime. Important e să dai randament, nu contează cît de înalt eşti.
Sportul e în continuare considerată ca fiind o echipă imatură. Cînd veţi scăpa de eticheta asta?
Cît de curînd, sper. Pînă acum, la Sportul nu a fost nici continuitate la nivelul băncii tehnice, pentru că din şase în şase luni ni se schimba antrenorul. Acum, Dan Petrescu a hotărît să rămînă la echipă, şi asta e foarte bine.
Ultimele trei meciuri au fost catastrofale pentru Sportul: 0-3 cu Rapid, 0-3 cu Naţional şi 0-2 cu Timişoara. Ce s-a întîmplat?
Tot lipsa de experienţă şi-a spus cuvîntul. Ne-am crezut deja în vacanţă, şi asta ne-a costat. Pînă atunci, nu fusese nici un meci în care să nu dăm gol, însă după eşecul din Giuleşti am căzut psihic.
Joci la Sportul de cînd aveai 10 ani. Crezi că a sosit momentul să pleci la o echipă mai bună?
Da, ar fi timpul să plec din Regie. Am încredere în calităţile mele şi consider că aş putea să joc la o formaţie puternică din campionat. Mi-ar fi şi mai uşor să fac pasul spre echipa naţională, pentru că visez de mult timp la prima selecţie.

Nu şi-a uitat primul antrenor

Primul tehnician al lui Gigel Bucur a fost Cornel Jurcă, un adevărat descoperitor de talente. “E cel mai bun antrenor de copii şi juniori din ţară. Îi datorez multe şi îi mulţumesc şi prin intermediul vostru”, a spus Bucur. De altfel, Jurcă a avut mai multe oferte de a pleca de la Sportul, însă a rămas fidel clubului, chiar dacă nu a beneficiat de cele mai bune condiţii de lucru. Dintre tehnicienii cu care a lucrat la echipa mare, Bucur îi apreciază cel mai mult pe Ioan Andone şi Dan Petrescu: “De la ei am avut cel mai mult de învăţat”.

A renunţat la banderolă de bunăvoie

Dacă la naţională sau la alte formaţii de club banderola de căpitan al echipei iscă numeroase controverse, Bucur e singurul fotbalist care a renunţat la acest privilegiu. “Îmi e greu să le dau indicaţii colegilor de acolo din faţă. În plus, eu vreau să îmi văd de joc, nu să parlamentez cu arbitrii”, spune Gigel Bucur. Înaintea sezonului trecut, acesta fusese ales de coechipieri căpitanul echipei, însă a renunţat la banderolă după un singur meci. În acest campionat, Dan Petrescu l-a desemnat pe Tibi Bălan căpitan al echipei din Regie. stefan.alexandru@prosport.ro