Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gheorghe Bucur 08.04.1980 Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

#61891
cameliu
Member

@cristiansportul wrote:

Si eu sper sa se ambitioneze cu bistritenii si sa dea o tripla sa il ia pe Niculescu.

Daca da Gigel on tripla, baga Niculescu 5 cu Craiova…

Un articol in Prosport despre golgeteri:

Fabrica de golgeteri
An de an, Divizia A oferă titlul de cel mai bun marcator unui jucător care nu reuşeşte să confirme şi la naţională. Să dai cele mai multe goluri în Divizia A devine un blestem. Cei care reuşesc să menţină ritmul şi după ce îşi adjudecă acest titlu sînt doar excepţii. Gigel Bucur se luptă cu şanse reale să devină golgeterul acestui sezon. Ca o reacţie la jocul bun al atacantului său, patronul “studenţilor”, Vasile Şiman, a anunţat deja o posibilă destinaţie pentru vîrf: îndepărtata Asie. Această mutare n-ar mai surprinde pe nimeni în condiţiile în care cei mai mulţi dintre golgeterii Diviziei A dispar imediat după ce cîştigă acest titlu. Pierdut ar fi şi Gigel Bucur pentru echipa naţională, ştiut fiind faptul că orice transfer înspre “Ţara soarelui răsare” înseamnă automat o renunţare la prima reprezentativă. Cel mai bun marcator al ultimului sezon, Ionel Dănciulescu, a ales la rîndu-i să joace pentru o formaţie din Coreea de Sud. În iarna acestui an, Danciu s-a transferat la Shandong Luneng Taishan, şi de atunci legătura cu selecţionerul Piţurcă a încetat automat.

Vă mai amintiţi de Claudiu Răducanu?
Din păcate, nu doar golgeterii transferaţi în Asia devin de nefolosit pentru prima reprezentativă. După un sezon excelent cu Steaua, 2002/2003, Claudiu Răducanu a avut apariţii sporadice la Español, pentru ca apoi să fie uitat pe banca celor de la Arminia Bielefeld. Echipa naţională a mers mai departe fără Răducanu, la fel cum merge şi fără cel mai bun marcator al sezonului 2001/2002, Cătălin Cursaru. Băcăuanul a avut atunci un campionat de senzaţie, şi atît. Astăzi, Cursaru joacă mai mult la rezervele moldovenilor.

“Nu ştiu nimic!”, spune Dragomir
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, spune că “noi doar oferim titlul de golgeter, iar apoi nu ne mai interesează ce se întîmplă cu acel jucător”. Deşi este şeful Diviziei A, Dragomir păstrează distanţa faţă de problema unor posibile inginerii, prin care sînt creaţi artificial anumiţi golgeteri, doar pentru ca apoi să fie vînduţi la un preţ mai mare. “Este problema antrenorilor dacă aceşti jucători nu ajung la naţională. Eu nu ştiu nimic!”.
daniel.marton@prosport.ro