Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Gheorghe Bucur 08.04.1980 Reply To: Gheorghe Bucur 08.04.1980

cameliu
Member

Interviu cu Gigel din Evenimentul:

„Sint un tip sociabil si modest”

Gigel Bucur (25 de ani) este unul dintre cistigurile meciului cu Armenia. La Constanta, atacantul de la Sportul Studentesc a punctat de doua ori, onorindu-si statutul de golgeter al Diviziei A (21 de reusite, la egalitate cu Claudiu Niculescu). Cel de-al doilea gol al lui Gigel a fost unul deosebit: sut cu exteriorul, sub transversala. Atacantul care pina mai ieri facea pe jos drumul de la Cernica la Bucuresti s-a maturizat, fiind dorit acum de Gica Hagi la Steaua, iar fetele se inghesuie pentru a-si asigura”serviciile” viitoarei vedete. (Daniel Contescu)

Gigel, cite mesaje ai gasit pe telefonul mobil dupa meci?
Zeci de mesaje. Daca nu ma insel, erau peste 20. Am vorbit cu multa lume. Colegi, prieteni… Cu dusmanii n-am discutat, ca n-am asa ceva! Parintii m-au asteptat cu masina la aeroport. De-acolo am ajuns acasa in jurul orei 2.00 si am cazut lat in pat. Eram rupt de oboseala dupa meci.
Visai sa dai gol la nationala in perioada in care erai platit in paltoane de Vasile Siman?
Mi-am dorit mereu un lucru: sa ajung la nationala si, fiind atacant, sa si marchez. Am strins pina acum cinci convocari la nationala. Ma bucur ca am dat gol chiar in momentul in care am fost titularizat prima oara intr-un meci oficial. Pe de alta parte, la Sportul nu se joaca fotbal numai pe paltoane si casetofoane. Toata lumea crede ca muncim doar pe nasturi, dar nu sintem chiar asa de saraci.
Cui ii datorezi ascensiunea ta?
Le multumesc domnilor Dan Petrescu si Victor Piturca. Dinsilor le dedic aceste doua goluri. Familiei si prietenilor le-am dedicat alte reusite.
Cum esti privit de vedetele Mutu si Chivu?
Este o atmosfera buna intre jucatori. Nu sint izolat de ceilalti si ma inteleg bine cu toti baietii. Cred ca sint un tip sociabil, modest, care-si vede de treaba lui.
La Rotterdam n-ai incaput nici in lotul de 18…
Asa este. In timpul partidei am stat linga banca de rezerve. Dar nu cred ca, daca as fi intrat pe teren, s-ar fi schimbat soarta partidei.

„Ascult si rock”

Cine te-a impresionat de la olandezi?
Mi-a placut mult de tot de Arjen Robben. E in „vina” mare baiatul asta. Are calitati fantastice.
Ce fotbalisti admiri?
Mi-a placut mult Gica Hagi.
Aveai postere cu el?
Nu, dar il urmaream atent. Imi placeau miscarile si driblingurile lui.
In cit timp alergi suta de metri?
Nu stiu exact, dar alerg foarte repede, doar m-ati vazut pe teren… Sint un jucator pe „vigoana”, cum se spune in fotbal.
Ce muzica asculti?
De toate felurile. Inclusiv rock.
Tot la Cernica stai?
Da. Mi-am cumparat insa si un apartament in Bucuresti.