Reply To: Stiri din presa – intersezon 2003-2004

Home Forums Archive Sezon 2003-2004 Season – Divizia B Stiri din presa – intersezon 2003-2004 Reply To: Stiri din presa – intersezon 2003-2004

#62060
cameliu
Member

“Clubul s-ar putea desfiinţa!”

Preşedintele FRF crede că patronul Sportului nu face faţă singur problemelor financiare, existînd pericolul ca gruparea din Regie să dispară

“AVEŢI GRIJA!”. Mircea Sandu a tras un semnal de alarmă asupra pericolului în care se află gruparea din Regie

Alexandru Ştefan

În septembrie se împlinesc 20 de ani de cînd Sportul învingea pe Internazionale Milano. Pe fostul “23 August”, în faţa a 25.000 de spectatori, Mircea Sandu înscria, cu cinci minute înainte de final, unicul gol al meciului cu trupa lui Zenga, Bergomi şi Altobelli. Actualul preşedinte al FRF deplînge situaţia în care a ajuns clubul studenţesc, pentru care a evoluat timp de 14 ani, între 1972 şi 1986.
Criza
În opinia fostului atacant al Sportului, clubul din Regie traversează o perioadă neagră a existenţei sale. Naşu’ enumeră cîteva dintre problemele grave cu care se confruntă studenţii:
1. Chiar dacă se vînd jucători mulţi, clubul întîmpină tot timpul dificultăţi financiare.
2. Preşedintele Vasile Şiman nu este în stare să susţină singur echipa.
3. De pe vremea sărbătorilor comuniste stadionul din Regie nu a mai fost amenajat. Dacă Sportul ar promova mîine, nu ar putea juca pe arena sa.
4. Antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori şi-au făcut treaba, atît timp cît cei mai mulţi jucători de la echipa mare sînt din pepiniera proprie. Nefiind însă recompensaţi pe măsură, ei sînt tentaţi “să greşească” la selecţie.
Soluţia
Preşedintele FRF crede că gruparea din Regie va dispărea, în cazul în care patronul studenţilor nu va fi sprijinit şi de alţi investitori: “Dacă nu se schimbă ceva, clubul s-ar putea desfiinţa. Cred că singura rezolvare ar fi ca Vasile Şiman să-şi atragă cîţiva parteneri care să-l ajute. Bineînţeles, apoi s-ar putea face o reorganizare şi cine plăteşte mai mult să conducă. Dacă domnul Şiman dă cei mai mulţi bani, el să fie preşedinte. Dacă nu, nu!”.
stefan.alexandru@prosport.ro

Şiman: “Să investească Sandu”

“Asta e cea mai mare… «poezie» pe care am auzit-o, cum că se desfiinţează Sportul. Nu cred că e treaba lui Mircea Sandu să-şi dea cu părerea despre ce de întîmplă la clubul nostru. Eu nu m-am apucat să spun ce probleme sînt la FRF. Dacă el ţine la Sportul, îl aştept cu cea mai mare plăcere să investească”, a reacţionat preşedintele Vasile Şiman (foto). Referitor la problemele pe care le întîmpină clubul său, patronul studenţilor a precizat: “Dacă baza din Regie nu corespunde normelor, vom închiria un alt stadion. Iar restanţele financiare pe care le avem vor fi achitate pînă la începutul returului”.

04 februarie 2004