Reply To: Romani numiti "gunoaie"

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Romani numiti "gunoaie" Reply To: Romani numiti "gunoaie"

#63117
Tavi
Member

Cititi mai jos despre un general (fara armata) in armata romana si un presedinte de partid politic roman. Alte comentarii sunt de prisos …

Sursa: GSP
Judecătoria sectorului 6 al Capitalei a găzduit ieri un spectacol caragialian, cu Gigi Becali şi MM Stoica în roluri de inculpaţi şi Puiu Iordănescu drept parte vătămată, venind în faţa instanţei pentru a apăra “onoarea mea, demnitatea mea”. Depăşit fiind de rigorile “curţii”, pentru că “eu nu prea ştiu regulile de aici”, patronul Stelei a dat serios de lucru preşedintelui completului de judecată, Simona Maria Cîrcotă. Încercarea acesteia de a împiedica transformarea procesului într-o scenetă umoristică a eşuat în multe rînduri, datorită “harului” interpreţilor. Discuţiile redate în această pagină vă pun în pielea unui spectator din sala de judecată.

“Îl iert pe Stoica. Sîntem în Post”

Judecătorul Simona Maria Cîrcotă: Partea vătămată unde este?
Avocatul lui Iordănescu: Vine!
Judecătorul: Începem cu domnul Mihai Stoica. Recunoaşteţi că aţi afirmat în data de 23.sept. 2003 : «Mă deranjează toată tevatura şi ipocrizia cu care a venit Iordănescu să ne explice cît este de patriot. Decît să pupe iconiţele, mai bine s-ar apuca de treabă şi ar termina cu experimentele gen Cristea şi Mitea».
Mihai Stoica: Recunosc. Am spus asta la cîteva ore după ce partea vătămată afirmase într-o emisiune televizată că am fost plătit să am astfel de opinii.

A vrut împăcare

(În sală îşi face apariţia Anghel Iordănescu. Are un schimb de zîmbete cu inculpatul Gigi Becali şi rămîne în picioare lîngă avocatul său.)
Mihai Stoica: … Nu se vor mai repeta astfel de incidente, pentru că de la acea dată eu n-am mai făcut alte aprecieri de acest gen.
(Gigi Becali cască plictisit şi-şi cuprinde tîmplele în palme)
Iordănescu: Mi-am dorit să ne împăcăm, mi-am dorit să iert, dar au continuat acuzaţiile. Totuşi, sînt de acord să mă împac cu Stoica.
Judecătorul: Se dispune încetarea procesului Anghel Iordănescu versus Mihai Stoica.
(Selecţionerul îi strînge mîna preşedintelui stelist): “La revedere, sănătate! E Postul Paştelui şi de-aia am acceptat)

“O lasă în coadă de peşte”

Judecătorul: Vă împăcaţi şi cu domnul Becali?
Iordănescu: L-am iertat pe domnul Becali, dar mergem mai departe să-mi dovedească în instanţă vinovăţia şi apoi ne împăcăm, pentru că este vorba de demnitatea mea, de onoarea mea.

(Gigi Becali intervine: Păi, dacă-mi cereţi puşcărie şi 500.000 de dolari, cum să ne mai împăcăm dup-aia)

Judecătorul: Vă rog să nu dialogaţi între dumneavoastră. Eu pun întrebările.
Gigi Becali: Vrea s-o lase în coadă de peşte, de-aia.
Judecătorul: În data de 23 sept.2003 aţi declarat că «Iordănescu a distrus fotbalul românesc. A demonstrat că nu este nici un bun selecţioner, nici un bun tehnician şi mai este şi corupt pentru că a luat jucători la naţională pe şpagă. Face trafic de influenţă». Este adevărat?
Gigi Becali: Da. Da . Da.
Judecătorul: La data de 25 septembrie 2003 aţi făcut afirmaţia că a luat şpagă nu doar de la Giovani Becali, ci de la mai mulţi.
Gigi Becali: Da, am făcut-o!

“L-au întors pe Liţă Dumitru”

Judecătorul: De ce aţi spus că a distrus fotbalul românesc?
Gigi: A demonstrat asta prin meciurile pe care le-a făcut. E părerea mea. Ce, n-am voie să am o părere? Plus că, o serie de specialişti şi chiar el au recunoscut că a greşit în tactică.
Judecătorul: De ce aţi spus că partea vătămată a luat şpagă?
Gigi: Aduc martori să spună asta. Da’ nu pot să spun pe cine, că am mai avut un martor şi mi l-a luat. Era vorba de Liţă Dumitru, care-mi dădea telefoane să-mi spună cum vindeau ei meciuri la Steaua, da’ l-a luat la Rapid. Că Giovanni e prieten cu el.
Judecătorul: Cu partea vătămată adică?
Gigi: Da, dar nu ştiu cine l-a vătămat.
Judecătorul: Ce martori aduceţi?
Gigi: Persoane care mi-au spus că au dat bani şi li s-a cerut bani pentru a fi convocaţi la naţională.
(Iordănescu îl priveşte zîmbind pe inculpat)

“Să jure acu’ pă Biblie că n-a luat şpagă!”

Gigi: Adaug faptul că Iordănescu spune că i-am adus grave prejudicii şi îmi cere 500.000 de dolari. Da’ io i-am făcut publicitate şi i s-a dublat salariul de primeşte acum 1 milion de dolari
Avocatul lui Iordănescu: Doamnă preşedintă, vă rog să-l întrebaţi pe inculpat dacă s-a exprimat că partea vătămată nu e sănătoasă la cap.
Judecătorul: Aţi făcut această afirmaţie?
Gigi: Depinde în ce context. Da, dar m-am referit la comportament. E postul Paştelui, sînt atîţia ziarişti aici şi nu pot să spun mai multe pentru că ar afecta şi familia părţii vătămate, dar dacă voi fi nevoit să mă apăr zic tot.
Avocatul lui Iordănescu: Aţi spus că partea vătămată este un nenorocit şi un caracter jegos?
Gigi: Ce să spun? N-am zis io asta.
Judecătorul: Întrebările le pun doar eu, nu vorbiţi între d-voastră.
Gigi: Păi, dacă eu recunosc lucruri mult mai grave, pentru ce să vină cu invenţii de-astea. Mă scuzaţi, eu nu prea am fost dat în judecată şi nu prea ştiu ce trebuie să fac. Da’ să jure pe Biblie că n-a luat şpagă.

“Trafic de influenţă cu primul ministru”

Judecătorul: Ce-aţi vrut să spuneţi prin “Iordănescu a rămas la echipa naţională pe şpagă şi trafic de influenţă?
Gigi: Trafic de influenţă? A făcut.
… Da eu n-am cum să demonstrez asta. Păi dacă prim-ministrul îi dă telefon să rămînă la naţională după ce a ratat o calificare, ce să cred? E trafic de influenţă, nu? M-am referit la faptul că premierul e apropiat al lui Gabriel Oprea care e prieten cu Iordănescu şi de-aia. Ce, mi-e frică acum să spun nişte lucruri? După întîlnirea cu Gabi Oprea, la el acasă, şi cu Iordănescu, ministrul chiar mi-a zis: «Băi Gigi, tu ţi-ai îndeplinit toate condiţiile pe care ţi le-ai luat pentru împăcare».
(Rumoare în sală, rîsetele puternice îl obligă pe judecător să ceară linişte. Iordănescu devine îngîndurat)

Uite martoru’, nu e martoru’

Judecătorul: Care sînt probele pe care le solicitaţi în apărarea d-voastră?
Gigi Becali: (după ce se consultă cu avocatul său) Martori şi înscrisuri. Şi mai cer ca vătămatul să jure pe Biblie că n-a luat şpagă.
Judecătorul: Partea vătămată nu se jură pe Biblie, ci doar martorii?
Gigi Becali: Păi, nu! De ce? Asta este cea mai bună probă dacă vreţi să se termine repede tot procesul. (“Lasă, mă, că aduc eu martori” s-a adresat apoi avocatului său).
Judecătorul: Semnaţi stenograma declaţiilor pe care le-aţi făcut azi. Doriţi să vedeţi caseta cu acuzaţiile?
Gigi Becali: Semnez fără să mai citesc, pentru că am încredere că a bătut corect. Da’, e şi înregistrarea declaţiilor, nu? N-are rost să mai văd caseta , dacă am recunoscut tot, nu? Doamnă judecător, mai am o adăugire. Să-mi zică Iordănescu la ce s-a referit cînd a zis că dacă pleacă el, pleacă şi Mircea Sandu?
Judecătorul: Eu pun întrebările. Cîţi martori veţi aduce?
Gigi Becali: Pot să aduc trei, pot să aduc cinci. Depinde, cîţi îmi mai întorc, dar sigur trei.
Judecătorul: Deci trei?
Gigi Becali: Da’ dacă zic trei şi vin cinci (judecătorul îi spune că va cere suplimentarea numărului de martori), dar dacă spun 3, pot să vin cu 2?
Judecătorul: Nu e nici o problemă dacă nu vin toţi cei pe care i-aţi solicitat.
Gigi Becali: Aha! Atunci 4.
(Iordănescu se amuză copios de nedumeririle inculpatului. În sală e veselie maximă, iar judecătorul închide şedinţa, anunţînd pentru 29 martie următorul termen al procesului în noul dosar 2234, dintre Anghel Iordănescu şi Gigi Becali)

“L-am iertat pe Gigi în sufletul meu, dar vreau să arăt că sînt un om cinstit, onest şi curat. Toate scandalurile, nu numai procesul meu cu Becali, nu fac bine fotbalului nostru, dar urmăresc să se facă dreptate pentru echipa naţională, în fruntea căreia trebuie să stea antrenorul cel mai curat şi mai priceput”
Anghel Iordănescu

De proces depinde parcursul în politică
“N-am nici un fel de emoţii”, a spus Gigi Becali cînd a venit la tribunal. La plecare, el a mărturisit că nu l-a speriat audierea – “Eu nu sînt d-ăla care să-mi fie teamă, ca lui MM Stoica”. Pentru următorul termen al procesului, 29 martie, Becali a anunţat o şedinţă incendiară: “Îl voi distruge. Mircea Sandu mi-a zis că e obligat să-l dea afară dacă eu demonstrez că a luat şpagă. Iordănescu vrea şi-n căruţă, şi-n teleguţă. Adică vrea şi bani din şpagă, şi imagine bună”, a declarat finanţatorul roş-albaştrilor. Altfel, dacă pierde procesul cu Anghel Iordănescu, Gigi Becali va fi nevoit să-şi încheie cariera politică întrucît i s-ar întocmi dosar penal.