Reply To: Cristian Irimia 07.07.1981

#63273
adi
Member

un articol se pare putin mai vechi:
http://www.antena3.ro/sport/Tragedia-lui-Cristi-Irimia_20041_ext.html

A jucat la Sportul Studenţesc, la Rapid şi apoi la Dinamo. În momentul când a semnat un contract cu Dinamo Kiev, campioana Ucrainei la acea vreme, a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna în cap. Din păcate pentru Cristi Irimia, zeiţa Fortuna avea să îi cam întoarcă spatele…

Fundaşul dreapta român a început foarte bine în fotbalul ucrainian. În primele meciuri, a fost titular, evoluţiile sale fiind apreciate de conducătorii şi de fanii grupării din Kiev. Până într-un punct, însă. „Iadul a început înaintea unui meci de Cupă. Mă simţeam rău. Am mers la doctorii noştri, am crezut că-mi injecteaza nişte vitamine şi cum nu înţelegeam limba ucraineană, n-am stiut că, de fapt, mi-au făcut infiltraţii”, rememorează Cristian Irimia, într-un interviu acordat cotidianului Libertatea.

„Am forţat nenorocirea!”
Fotbalistul român a decis să rişte, sperând că nu vor apărea complicaţii. Din nefericire, avea să se înşele amarnic: „Am evoluat aşa, am forţat, am forţat nenorocirea! Ghinionul meu a fost că, ulterior, au apărut complicaţii mari. Am stat doi ani numai sub tratament. A fost vorba de o infecţie urâtă provocată de o nesterilizare corectă a seringilor. Le-am spus medicilor de la Kiev, dar au ridicat din umeri. M-au trimis două luni în Germania, la o clinică din Stuttgart. Am înnebunit singur acolo. Îmi făcusem abonament pe metrou, cunoşteam toate cotloanele metropolei”.

A fost jefuit de hoţi
Timp de cinci luni, Irimia a continuat să ia antibiotice, simţind însă probleme la ficat. „Apoi am aterizat la Bologna. Alţi doctori, alte tratamente. După încă două luni de chin am rămas şi fără bani. Hoţii mi-au jefuit camera de hotel şi mi-au sustras 1.200 de dolari. Părea că nu se mai sfârşesc necazurile”, povesteşte fotbalistul.

Ei bine, se pare că în sfărşit, şirul aparent interminabil al necazurilor s-a cam terminat. Cristi Irimia a revenit în ţară, la prima iubire – Sportul Stundeţesc. „M-am săturat de străini şi de răutăţile lor. Surkis nici nu se uită la tine dacă ai un necaz”, a conchis, trist, românul.