Reply To: Stiri din presa – sezon 2004-2005

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2004-2005 Reply To: Stiri din presa – sezon 2004-2005

#64716
ultrasro
Member

“O relaţie specială”

RECE. Vasile Şiman nu se bucură cînd jucătorii săi înscriu şi nici nu-şi pune mîinile în cap la vreo ratare. “Aşa sînt eu”, explică preşedintele. Chiar dacă nu au mai luat salariile de mai bine de trei luni, “studenţii” sînt neînvinşi de şase meciuri, obţinînd două victorii şi două remize în campionat şi două succese în Cupa României. Performanţa Sportului nu-l impresionează prea mult pe boss-ul Vasile Şiman: “E important şi cu cine joci. Pînă acum, Sportul a arătat doar că ştie fotbal, însă trebuie să obţină şi mai multe rezultate pozitive pentru a demonstra că este o echipă competitivă”.
Reacţia preşedintelui din Regie nu l-a mai luat prin surprindere pe Dan Petrescu. “Relaţia dintre noi şi domnul Şiman este una specială. Poate este mai bine aşa, nu ca la alte cluburi unde preşedinţii îşi ridică echipa foarte sus la victorie, apoi o desfiinţează la înfrîngeri”, a spus “Bursucul”, total neimpresionat de gestul patronului său de a pleca fără să spună un cuvînt după meci.

Patron de sclavi
La final, patronul Vasile Şiman n-a trecut pe la vestiare. “Aşa se întîmplă la noi şi la victorie, şi la înfrîngere”, a explicat Dan Petrescu. Fostul internaţional a încercat să deschidă cartea diplomaţiei, dar, involuntar, a dat peste un adevăr. Nu ţine de lumea fotbalului nostru, ci de istoria raporturilor de muncă dintre proprietari şi negrii de pe plantaţie. Fiecare cu treaba lui. Că-i place sau nu lui Şiman, trebuie s-o recunoască: e patron peste un lot care, din punct de vedere contractual, se află la un nivel primitiv. Jocul merge încă din prima etapă, de la o vreme au apărut şi rezultatele, dar conturile fotbaliştilor săi încă n-au fost alimentate. Şi nici nu sînt speranţe.
Şiman poate arunca vina pe lipsa sponsorilor, dar nu trebuie să cădem în capcană. Ce firmă serioasă ar veni să investească alături de un om pe a cărui biografie e scris “Top secret”? La urma-urmei, înainte de a ne întreba de ce nu sînt plătiţi jucătorii Sportului, ar trebui să ne gîndim de unde a apărut Şiman în fotbalul nostru? Nu avem prea multe indicii, dar la o privire mai atentă descoperim un decor desprins parcă din serialul “Sclava Isaura”. În mijlocul scenei, vidat de orice emoţie, tînărul proprietar se pregăteşte să facă o nouă speculaţie pe piaţa bursieră a sentimentelor. Va miza, măcar pînă la primul memoriu depus de Bucur&Co la LPF, pe dorinţa de afirmare şi pe pasiunea jucătorilor Sportului şi ale lui Dan Petrescu. E cea mai importantă sursă generatoare de profit pentru orice patron de sclavi din zilele noastre.

stefan.alexandru@prosport.ro

PS: am incercat sa-l conving pe ziaristul Prosport sa spuna in articol si situatia lui Siman: pentru moment chiar nu are bani, fapt care il acuza nu il scuza, deci nu e corect sa-l acuzam ca nu vrea sa le dea bani, ar fi normal sa spunem ca nu e in stare sa faca rost de bani…