Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › Lotul de jucatori 2004 – 2005 › Reply To: Lotul de jucatori 2004 – 2005
onlinesport
Sportul, pepiniera de valori
Cu doar cateva ore inainte de startul partidei de la Constanta, presedintele LPF Mitica Dragomir zugravea viitorul fotbalului romanesc in culori intunecate. Numai ca el a fost contrazis pe teren de niste jucatori care in campionat sunt profesionisti si isi joaca sansa corect pe teren. In majoritate, cei de la Sportul Studentesc.
Prezent la partida echipelor de tineret, Dragomir declara ca “viitorul imi pare sumbru dupa ce am vazut azi. Majoritatea celor care au jucat azi sunt nascuti in timpul foametei din 1984, de-aia nu avut puterea sa alerge”. Replica a venit din partea unui fotbalist crescut, intr-adevar, in perioada evocata de presedintele LPF.
Avantajul lui Gigel Bucur este insa ca a disputat doar pe teren toate partidele din campionatul organizat de Liga lui Mitica. Asa cum au facut-o toti remarcatii partidei din miercuri de la Constanta.
Autor a doua goluri, primele ale sale la echipa nationala, atacantul Sportului a fost remarcat de Victor Piturca, cel care de altfel l-a si promovat la nationala. Folosit titular in partida cu Armenia, golgheterul la zi al Diviziei A a profitat de masivitatea defensivei adverse pentru a-si pune in evidenta viteza.
Cvasidebutant, studentul a demonstrat ca nu are nevoie de acomodare cu noii sai coechipieri. Desi diferenta dintre ei este de mai bine de 10 ani, Dorinel Munteanu si Gigel Bucur au demonstrat cu prisosinta la faza golului doi ca vorbesc aceeasi limba, cea a fotbalului.
Pentru Gigel Bucur partida de sambata cu Rapidul din Divizia A va fi ultima disputata in tricoul Sportului.
Multumit de evolutia jucatorului sau, patronul Vasile Siman anunta despartirea de atacantul de buzunar. “Nu-l mai putem tine. A venit timpul sa se duca la mai bine. Are 25 de ani si joaca de sapte ani la Sportul!”. De serviciile lui sunt interesate Dinamo, Steaua, Rapid si Poli Timisoara.
Avand patru jucatori la loturile nationale (Bucur si Mazilu la seniori, Curelea si Sorin Radoi la tineret), Siman explica succesul jucatorilor sai prin faptul ca Sportul isi joaca meciurile numai pe teren. “Sportul joaca de sase ani numai pe teren! Asa am reusit sa avem patru jucatori la echipele nationale. Cred ca, in viitor, de la Sportul vor mai face pasul catre nationala si alti jucatori. Dar asta depinde numai de Victor Piturca. El stie cel mai bine.”.
Debutant absolut la nationala de seniori, colegul lui Bucur din linia de atac al Sportului, Ionut Mazilu, a fost surpriza lui Victor Piturca. Chemat la lot dupa accidentarea lui Niculescu, Mazilu a intrat pe teren in minutul 82, si nu a dezamagit in putinul timp petrecut pe teren.