Reply To: 21.07.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 4-1

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 21.07.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 4-1 Reply To: 21.07.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 4-1

#65474
Ultras
Member

Antrenorul Dan Petrescu, a declarat, miercuri, la finalul partidei amicale pe care echipa sa, Sportul Studenţesc, a pierdut-o, cu scorul de 1-4, în faţa campioanei Dinamo, că mijlocaşul Florentin Petre este “inima şi motorul” formaţiei din Ştefan cel Mare.

“Eu consider că Steaua are lotul cel mai bun, iar echipei Dinamo, dacă nu îl păstrează pe Florentin Petre, îi va fi greu. Cu Petre vor avea din nou şanse mari la campionat şi în Liga Campionilor. Cred că el este inima echipei şi motorul lor. Chiar dacă este un amical, joacă la fel în fiecare meci”, a declarat Petrescu.

Dan Petrescu a explicat scorul partidei prin diferenţa de valoare dintre Sportul Studenţesc şi Dinamo. “S-a văzut diferenţa dintre Dinamo, echipa campioană, şi aceşti copii de la Sportul, care m-au surprins prin atitudine, pentru că am crezut că pot juca mai relaxat. Au fost foarte timoraţi şi nu înţeleg de ce. Meciul cu Steaua a fost diferit. Poate au fost şi obosiţi, însă diferenţa de valoare este mare. Dinamo a fost mult mai bună. Poate dacă la 0-0 ne concentram mai mult, altfel ar fi arătat jocul. Aşa mi se întîmplă de cînd sînt eu antrenor la Sportul: avem patru, cinci ocazii singuri cu portarul, nu băgăm mingea în poartă, iar adversarul, la prima ocazie pe care o are, înscrie. Asta este lipsă de dorinţă şi nu ai cum să o îndrepţi”, a spus tehnicianul.

Antrenorul echipei din Regie consideră că înfrîngerea în faţa formaţiei Dinamo poate constitui o lecţie bună. “Mie îmi pare bine de ceea ce s-a întîmplat astăzi, pentru că este o lecţie bună pentru noi. Noi nu ne vom salva, în campionat, la Dinamo sau la Steaua acasă. Noi avem echipele noaste cu care ne luptăm şi acele meciuri trebuie să le cîştigăm. Ceea ce cîştigăm cu Steaua, Dinamo şi Rapid este un bonus”, a declarat Petrescu.

Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, este mulţumit de jocul prestat de fotbaliştii săi. “A fost o partidă bunicică şi sper ca şi Zilina să joace cu patru în linie. Sportul a avut această aşezare, dar sînt puţine echipe în campionatul nostru care folosesc acest sistem. A fost o partidă agreabilă, dar, din cauza căldurii, nu am avut un ritm foarte bun. Sînt mulţumit însă de jocul prestat”, a afirmat Andone.

Ioan Andone a declarat că lotul pe care Dinamo l-a prezentat, miercuri seara, are mari şanse să rămînă neschimbat în noua ediţie de campionat. “Eu cred că acesta este lotul cu care ne vom prezenta în sezonul 2004/2005. Nu cred că vor mai apărea schimbări. Însă mai este timp pînă la începerea campionatului, se poate întîmpla ceva chiar cu 48 de ore înainte de start. Pînă acum sîntem în regulă. Şi jucătorii nou veniţi s-au integrat bine în lot”, a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist apreciază calităţile noului jucător achiziţionat de echipa sa, Alexandru Păcurar. “El este un jucător bun, foarte tehnic, cu calităţi certe. Este şi el o variantă. Îmi pare rău că nu l-am adus mai repede la Dinamo, pentru că el este jucătorul nostru de trei ani”, a menţionat Andone.

Mijlocaşul dinamovist Florentin Petre a fost surprins de aprecierile făcute de Dan Petrescu la adresa sa. “Dan Petrescu a fost şi el un jucător de o valoare incontestabilă, care şi-a spus cuvîntul la timpul lui. Îi mulţimesc că mă apreciază. Nu am cum să o iau mai uşor în meciurile amicale, pentru că aşa m-am obişnuit. Nu pot să alerg mai puţin decît am făcut-o pînă acum. În momentul în care nu o să mai pot, o să mă las”, a spus Petre.

Portarul echipei Dinamo, Cristian Munteanu, a declarat că nu îi este teamă de forma atacantului stelist Adrian Neaga. ” Nu mi-e teamă că Neaga marchează iar meci de meci. Să-i dea Dumnezeu sănătate”, a spus Munteanu.

Portarul consideră că Dinamo nu va avea probleme în faza defensivă. “Bărcăuan era o piesă importantă în formaţia noastră, dar şi Ciobotariu s-a integrat bine. Acum îl avem şi pe Galamaz”, declarat Munteanu.

13:50, © Mediafax

http://www.gazetasporturilor.ro/index.php?c=1&a=18259