Reply To: Otelul Galati

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Otelul Galati Reply To: Otelul Galati

#65498
Ultras
Member

Directorul Departamentului de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că stadionul “Dunărea” din Galaţi nu îndeplineşte criteriile cerute de UEFA.

“Toate lucrările de modernizare de la stadionul Dunărea se află în diferite stadii de execuţie. În momentul de faţă, arena nu corespunde cerinţelor şi am dat un ultim termen pentru data de 2 august, cînd, la Galaţi, se va afla şi un trimis special al UEFA”, a declarat Viorel Duru, care a inspectat stadiul în care se află lucrările de modernizare la stadionul “Dunărea” din Galaţi.

Reprezentantul FRF a spus că s-au făcut progrese vizibile faţă de ultima sa vizită la Galaţi, dar mai sînt multe de făcut. “Este un progres vizibil. Am fost în primăvară şi stadionul era o ruină. Acum se lucrează la vestiare, la instalaţiile termice. La cîte mai sînt de făcut, sînt sceptic că el va fi gata pînă pe 2 august. Însă s-au mai văzut minuni. La Alba Iulia şi la stadionul Sportului Studenţesc s-au făcut lucruri impresionante într-un timp scurt. Nu putem da licenţa pe un şantier”, a declarat Viorel Duru.

Oficialul FRF va trimite un raport complet la UEFA, urmînd ca la începutul lunii august să vină la Galaţi şi un reprezentant al forului european. “Voi trimite imagini şi un raport complet la UEFA pentru că cei de acolo sunt foarte interesaţi de stadiul lucrărilor deoarece, mai mult ca sigur, Oţelul se va califica în turul doi preliminar al Cupei UEFA”, a mai spus Duru.

Prezent la stadion, primarul Dumitru Nicolae a dat asigurări că Oţelul va juca meciurile din campionat pe această arenă. Marea problemă a stadionului “Dunărea” o reprezintă lipsa celor 7.000 de scaune, minimum necesar pentru a putea fi omologat, dar primarul oraşului Galaţi a spus că în zece zile scaunele vor fi montate.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Securitate, Siguranţa şi Acordarea licenţelor pentru stadioane din cadrul FRF, Iulian Nica, a declarat, joi, că Apulum Alba Iulia şi-a rezolvat problemele de infrastructură. “Sînt la Alba Iulia, unde am văzut stadiul lucrărilor şi stadionul o să fie gata. Cred că Apulum va primi licenţa. Din punct de vedere al infrastructurii, totul este în regulă. Acum nu ştiu care este situaţia din punct de vedere financiar, dar am înţeles că, luni, vor veni la discuţii”, a declarat Nica.

Membri ai Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF vor inspecta, vineri, stadionul echipei Sportul Studenţesc.

15:25, Mediafax

http://www.gazetasporturilor.ro/index.php?c=1&a=18271