Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65546
Ultras
Member

Divizia A, in formula completa
Sportul Studentesc a primit si el licenta
Miercuri 28 Iulie 2004

Incepand de ieri, Divizia A e in formula completa: toate cele 16 formatii ale primului esalon au primit licenta de club profesionist si vor putea lua startul in noul sezon. Mai intai au fost 14 cluburi care au primit, toate, licenta, comisiile abilitate fiind de parere ca ele indeplinesc conditiile minime cerute in acest moment de forurile europene. In suspensie ramaneau cluburile Otelul Galati si Sportul Studentesc. Cele doua aveau in primul rand mari probleme in ceea ce priveste infrastructura, stadioanele lor nefiind pregatite pentru prima divizie. Mai erau probleme cu contractele antrenorilor, cu lipsa unui plan de pregatire la nivelul juniorilor, cu absenta unor documente financiare s.a.m.d. Dar pana la urma Apulum si Sportul au reusit sa “sprinteze” pe ultima suta de metri si sa obtina si ele documentul necesar pentru a nu fi retrogradate in esalonul secund. Prima a fost, luni, Apulum, pentru ca ieri sa vina randul celor de la Sportul sa intre in fata Comisiei de Apel.

Raport decisiv pentru “Regie”

Comisia de Apel a sistemului national de licentiere a analizat ieri memoriul depus de Sportul Studentesc impotriva deciziei din 9 iulie a Comisiei de Licentiere de a nu acorda dreptul de a juca in primul esalon formatiei nou promovate. Discutiile au durat mai putin de 30 de minute si, la finalul lor, comisia a decis sa acorde licenta. Decisiv in luarea acestei decizii a fost raportul prezentat de Viorel Duru, directorul departamentului specializat din cadrul FRF, cu privire la stadiul lucrarilor de modernizare a infrastructurii stadionului din Regie. Cum raportul a fost favorabil si cum Duru a recomandat acordarea licentei, Apelul a fost admis. Astfel, si ultimul club din primul esalon care nu primise documentul a fost licentiat.

Nocturna, scaune, drenaj, datorii…

Comisia de Licentiere s-a lovit de o groaza de probleme in ultimele luni, cele decisive in acordarea documentelor. E important insa ca a facut presiunile necesare asupra cluburilor care nu indeplineau cerintele pentru a le “duce”, cat de cat, pe drumul cel bun. Altfel, cu siguranta ca nu apareau scaunele individuale de la Alba Iulia si din “Regie”, cu siguranta ca gruparile din primul esalon nu-si puneau ordine in “gradina” copiilor si juniorilor, ca existau in continuare datorii neonorate – acest criteriu va deveni “draconic” dupa 1 ianuarie 2005 -, ca la anumite grupari (Alba Iulia, Timisoara, Pitesti) nu se punea in discutie montarea unei instalatii de nocturna s.a.m.d. Normal, mai sunt multe de facut, dar primul pas se poate spune ca e gata.

Romania Libera