Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65756
cameliu
Member

Trei echipe din “A” sunt în mare pericol

Ieri au fost retrase autorizaţiile de cluburi profesioniste Sportului, Jiului şi Naţionalului, acestea riscând retrogradarea.

Cătălin ANTON
Trei grupări din primul eşalon sunt în pericol de a fi retrogradate în Liga a II-a, întrucât şi-au pierdut licenţa de club profesionist.
În şedinţa de ieri a Comisiei de primă instanţă a sistemului naţional de licenţiere s-a constatat că solicitarea directorului Viorel Duru privind retragerea autorizaţiei unor cluburi este întemeiată şi s-a hotărât retragerea acesteia grupărilor FC Naţional, Jiul Petroşani şi Sportul Studenţesc.
Dacă în cazul primei grupări s-a constatat că nu dispune de stadion sau de un contract de închiriere, la celelalte două s-au depistat datorii către diverse persoane juridice sau fizice. Conform Regulamentului de Licenţiere pus la dispoziţie tuturor cluburilor, autorizaţia poate fi retrasă oricând se constată neîndeplinirea unor criterii (economice, de infrastructură), chiar şi în timpul desfăşurării campionatului. “Trebuie să înţeleagă toată lumea că suntem obligaţi să respectăm legile, mai ales că vom intra şi în Uniunea Europeană”, ne-a spus Viorel Duru. Cele trei cluburi au drept la apel în termen de zece zile de la comunicare, iar în motivarea apelului grupările trebuie să facă dovada că îndeplinesc în totalitate criteriile pentru care le-a fost retrasă licenţa.
Altfel, decizia Comisiei de Apel va rămâne definitivă, iar cluburile vor fi retrogradate în eşalonul inferior. De eventuala trimitere în “B” a celor trei ar putea profita Pandurii Târgu Jiu şi FCM Bacău, de pe locurile 15 şi 16, cele două având autorizaţie. Manualul de licenţiere a intrat în vigoare acum doi ani, dar întotdeauna Comisia de Licenţiere şi cea de Apel s-au dovedit a fi foarte indulgente cu unele formaţii.