Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65781
cameliu
Member

Deci:

Pandurii vor depune memoriu la UEFA

Conducerea fostei divizionare A Pandurii Lignitul Tîrgu Jiu va depune luni un memoriu la UEFA. Preşedntele clubului gorjean Marin Condescu a anunţat azi că doreşte să tragă un semnal de alarmă faţă de acordarea licenţelotr unor cluburi care nu îndeplinesc toate criteriile din manualul de licenţiere elaborat de UEFA şi remis federaţiilor naţionale: „Noi protestăm faţă de decizia Comisiei de Apel de a acorda licenţă, în orice condiţii, unor cluburi din prima ligă. Clubul Pandurii Lignitul Tîrgu Jiu va depune luni la UEFA un memoriu în care vom arăta condiţiile ilegale în care Federaţia Română de Fotbal a efectuat aceste licenţieri.”

Preşedintele Condescu speră să sensibilizeze astfel forul fotbalistic european faţă de situaţia din România deşi recunoaşte că expune federaţia română unor sancţiuni drastice: „Dacă UEFA va constata că licenţele au fost acordate fără respectarea prevederilor din manualul de licenţiere, elaborat de forul european, şi fără a avea suportul financiar care este necesar unei echipe pentru a evolua în liga I, avînd în vedere şi aderarea noastră la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană, există riscul ca participarea echipelor româneşti în cupele europene să fie compromisă. Şi chiar mai grav, ca participarea echipei naţionale în preliminariile Campionatului European şi Mondial să fie compromisă. Cea mai mică pedeapsă care poate fi aplicată FRF în cazul constatării că aceste licenţe au fost acordate ilegal ar fi ridicarea dreptului de licenţiere timp de doi ani de zile.”

Conducerea clubului Pandurii susţine că are dovezi solide că s-au făcut ilegalităţi iar preşedintele Marin Condescu a adus ca argumente şi poziţia oficialilor FRF: „Avem dovezi că aşa s-a întîmplat iar poziţia pe care a adoptat-o astăzi directorul pentru relaţii internaţionale din cadrul FRF, Ionuţ Lupescu şi directorul Sistemului Naţional de Licenţiere, Florin Prunea, care au făcut plîngere penală împotriva preşedintelui Comisiei de Apel, arată clar că s-au folosit documente care nu au nici o valoare juridică şi financiară. Documentele care au fost depuse la Comisia de Apel atestă faptul că e o ilegalitate. Dar preşedintele comisiei nu a ţinut cont de acestea şi votul arată clar că membrii din comisie au fost împotriva acordării licenţei iar cel care a decis a fost votul preşedintelui, împotriva tuturor documentelor şi argumenteleor pe cere le-a adus directorul de licenţiere Viorel Duru. Noi ne referim la echipele care au fost în litigiu cu federaţia şi li s-au acordat mai multe reeşalonări.”

Pandurii au retrogradat în acest sezon în liga a II-a dar conducerea era pregătită să înscrie din nou echipa în liga I, în cazul în care ar fi rămas un loc vacant. Preşedintele Condescu a precizat că nu va revendica în memoriul către UEFA locul de primă ligă ci doar respectarea legii de către toate cluburile: „Nu revendicăm un loc în Liga I dar vrem ca toate cluburile din România să fie tratate egal în momentul cănd se face licenţierea. Nu înţelegem ca unele cluburi să fie obligate să plătească miliarde de lei la bugetul statului, în conformitate cu prevederile legale iar alţii să eludeze aceste obligaţii ani la rînd. Clubul Pandurii Tîrgu Jiu nu are nici un fel de datorie la bugetele statului, către jucători sau către terţi şi are resurse financiare solide pentru a putea juca chiar şi în divizia A în anul competiţional următor.”
Monalisa Popescu