Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65822
Ultras
Member

Articol din Fanatik-ul de astazi:

Pandurii vaneaza un loc in A
500.000 euro a oferit conducerea din Targu Jiu unor oficiali de la FRF, pentru ca Sportul Studentesc, Jiul Petrosani sau FC National sa nu primeasca licenta de functionare in prima liga.

de Horatiu Sima

Problemele pe care le-au avut sau inca le au echipe precum Sportul Studentesc, Jiul Petrosani sau FC National in obtinerea licentelor pentru a juca in continuare in prima liga nu sunt legate neaparat de propriile neajunsuri, ci de faptul ca Necuratul si-a bagat coada. Sau mai bine zis valiza cu bani, in joc fiind vreo 500.000 de euro, pusi la bataie de Marin Condescu, presedintele clubului Pandurii Targu Jiu, pentru ca echipa lui sa joace in elita si in sezonul 2006-2007. Suma este de doua ori mai mica decat ar trebui sa cheltuiasca boss-ul minerilor pentru a cumpara direct un loc, eventualii “donatori” anuntand ca nu fac tranzactia fara un milion de euro.

Cum oficialii Pandurilor doresc neaparat sa joace in continuare contra unor granzi ca Dinamo, Rapid sau Steaua, solutia a ramas “manjirea” celor care decid acordarea licentelor. Acestia s-au conformat rapid si s-au apucat sa toace marunt pe Sportul, Jiul si FC National, dar, deoarece “cascavalul” nu s-ar imparti decat catorva persoane, s-a ajuns la decizii amuzante: o comisie hotaraste ca echipele amintite sunt in ordine, alt for federal o intoarce ca la … Targu Jiu, si tot asa, ajungand sa nu stim cine va juca in prima liga, cu o saptamana inainte de startul campionatului.

Duru durul
Viorel Duru pare sa fie cel mai vehement sustinator al “curatarii” Diviziei A, fiind atacat de catre Vasile Siman, boss-ul Sportului Studentesc – echipa careia i s-a retras pentru a doua oara licenta, in decurs de o luna. “Duru, cand ii convine, invoca manualul de licentiere, iar cand nu-i convine invoca anumite obligatii financiare pe care nu le-a achitat Sportul. Stim cata independenta au comisiile FRF, nu pot sa ma pronunt. Federatia vrea sa detina un mijloc de presiune asupra cluburilor”, a afirmat Siman, fara sa stie de unde provine cu adevarat prigoana abatuta asupra echipei sale.

“Daca intram in detaliile manualului de licentiere o sa radem ca la o comedie muta. Cei de la FRF se comporta ca un arbitru care da un penalty dubios si nu dau altul care a fost clar. Ei considera ca licenta Sportului a fost usor acordata, iar acum vor sa indrepte greseala, chiar si dupa ce s-au terminat prelungirile, si ne alearga pe holuri numai si numai pentru ca ei au painea si cutitul” (Vasile Siman)