Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65831
cameliu
Member

evz:

Partie pentru Pandurii
19 Iulie 2006
Octavian Cojocaru

FRF a retras licenta Jiului, beneficiar fiind Marin Condescu, fidelul lui Mircea Sandu.

Comisia pentru acordarea licentelor a retras ieri dreptul de a evolua in prima liga echipei Jiul Petrosani. Cu aceeasi sanctiune se alesese, acum cateva zile, si clubul Sportul Studentesc.

Daca recursul inaintat la Comisia de Apel va fi respins, cele doua cluburi vor ramane fara licenta si, astfel, vor fi retrogradate automat in liga a doua. Masura a generat insa valuri uriase, iar suspiciunile au inceput sa curga din toate partile.

Poftesc la jucatorii Sportului

Ambele cluburi acuza faptul ca sunt vanate si ca normele din manualul de licentiere nu sunt respectate in cel mai mic amanunt de niciuna dintre echipele care au luat licenta.

Mai mult, Comisia de Apel le-a mai dat dreptate de cate doua ori ambelor cluburi, dar, de fiecare data, Comisia de Licentiere a revenit si le-a retras din nou licenta. Se spune ca in spatele acestor cazuri ar fi vorba si de interese „colaterale”.

Surse autorizate ne-au marturisit ieri ca Sportul ar fi vanata pentru jucatorii tineri si talentati pe care-i are in curte, dar pe care „granzii” nu si-i permit din cauza preturilor prohibitive pe care le-a stabilit patronul Vasile Siman.

Pe de alta parte, locul Jiului ar urma sa le revina celor de la Pandurii, aliatii lui Mircea Sandu asta-toamna, la alegerile pentru presedintia FRF.

„Sa plateasca datoriile la stat!”

Viorel Duru, directorul Directiei Licente si Afilieri, a explicat decizia luata ieri in cazul Jiul Petrosani. „E adevarat, clubului Jiul i s-a retras licenta la solicitarea mea, fiindca nu si-a achitat obligatiile financiare catre stat.

Nu conteaza cuantumul datoriei. Poate sa fie si un leu, si un miliard. Pe noi ne intereseaza sa nu aiba datorii catre stat. Au dreptul sa faca apel in zece zile.

La Comisia de Apel trebuie sa dovedeasca faptul ca au lichidat aceste datorii”, a spus Duru. Oficialul federal a acceptat ca cerintele din manualul de licentiere nu sunt respectate nici de alte cluburi.

„Se joaca de-a soarecele si pisica”

Alin Simota, patronul „minerilor”, a luat foc dupa ce a auzit ca i-a fost retrasa din nou licenta. „E un joc de-a soarecele si pisica! Apelul ne-a dat dreptate de doua ori, dar de fiecare data a venit cineva de la licentiere si a retras-o.

Mai sunt zece zile si incepe campionatul, iar pe noi ne alearga de colo-colo. Cine are dreptate? Noi am adus mereu dovezi ca am platit saptamanal din datorie si, pana la sfarsitul lunii august, vom fi pe „zero”.

Dar mai avem si noi de incasat diverse sume din alte parti. Am dovedit cu acte ca putem fi solvabili, dar, in acest timp, a trebuit sa facem si alte cheltuieli, sa aducem jucatori, sa facem pregatirea… O sa mergem pana la UEFA daca ne retrogradeaza”, a tunat Simota.

Condescu zice ca n-ar prea vrea

Daca vreuna dintre cele doua grupari va fi retrogradata, principala candidata sa revina in Liga 1 este Pandurii Targu Jiu, echipa care a terminat campionatul trecut pe locul 15.

Se spune ca Marin Condescu, bossul gorjenilor, ar urma sa fie rasplatit cu un loc pe prima scena pentru ca l-a ajutat cu 50 de voturi pe Mircea Sandu sa iasa presedinte al FRF.

„Mi-ar parea rau daca Sportul n-ar primi licenta. Ei chiar au jucat fotbal. Dar toate cluburile trebuie tratate egal de Comisia de Licentiere. Jiul ce a facut? In loc sa-si plateasca datoriile, cum au facut celelalte cluburi, a umblat cu banii pe la adversarii nostri, sa ne retrogradeze.

Dar un loc in Liga 1 nu ma bucura prea tare. Am avut oferte sa cumparam loc, dar am zis ca e o prostie. Daca am ramane in Liga 1, am fi categoric una dintre cele patru candidate la retrogradare. Asa ca mai bine revenim din B. E mai simplu si mai putin costisitor”, a spus Marin Condescu.